• DOLAR 32.264
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2402.407
  • ...
AB ve Rusya arasında gerilim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Avrupa Birliği Liderler Zirvesinin bu yılki son toplantısına, Rusya'ya, Ukrayna gerilimi damgasını vurdu.

Sınırda yaşanan durumun son 30 yılın en tehlikeli durumu olduğunu belirten liderler 'Rus sürprizlerine' hazır olduklarını belirterek Moskova'yı bir kez daha uyardı.

AB Zirvesinin Konusu Rusya ve Ukrayna!

AB Zirvesi dün Brüksel'de yapıldı. Zirvede öncelikle ele alınan konu, Rusya-Ukrayna krizi oldu.

Zirve bildirisinde, "Rusya'nın Ukrayna sınırında askeri yığınak yapması ve saldırgan söylemlerinin yol açtığı gerginliği tırmandırmaya son vermesi acil bir ihtiyaçtır" denildi.

AB'nin "Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteği" yeniden vurgulanarak, "Ukrayna'ya karşı herhangi bir askeri saldırının, ortaklarla koordineli kısıtlayıcı tedbirler de dahil olmak üzere ağır sonuçları ve maliyeti olur" denildi.

AB’den çağrı!

AB ayrıca Rusya'yı, Almanya, Fransa ve Ukrayna ile diplomatik müzakerelere katılmaya çağırdı.

Rusya, son haftalarda Ukrayna sınırına askeri sevkiyatı hızlandırmıştı. Asker sayısının 100 bine yakın olduğu bildiriliyor. Uydu görüntüleri bölgedeki değişimi ortaya koyuyor.

Olası senaryolar masada!

Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nausėda, "Muhtemelen son 30 yılın en tehlikeli durumuyla karşı karşıyayız. Maalesef dışlayamayacağımız en kötü senaryoyu önlemek için elimizdeki her şeyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu senaryo, Ukrayna topraklarına olası bir askeri müdahaledir” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir