• DOLAR 34.656
  • EURO 36.369
  • ALTIN 2928.271
  • ...
Meslek liseleri fabrika gibi üretim yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı Nurettin Dolgun Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Ağrı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Ağrı OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ürettikleri tonlarca ürün ile ekonomiye büyük katkı sunuyor.

 

Ahşap ürünlerinden demir doğrama ürünlerine, temizleyici maddelerden elektrik ürünlerine kadar birçok alanda üretimi yapılan ürünler ile liseler sektörlerinde aranan kurumlar haline gelmiş durumda.

2022 yılı Eylül ayına kadar 30 milyon TL'lik bir ciro hedefi ile üretimlerine devam eden meslek liselerinde, üretim yapan öğrencilerde eğitimlerine devam ederken aynı zamanda ortalama bir asgari ücretli kadar maaş alarak ailelerine katkıda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında yürütülen çalışma ile Ağrı'da kütüphanesi bulunmayan 554 okul için meslek liseleri bir ay içerisinde ürettikleri ürünler ile kütüphaneleri donattılar. Yapılan üretim ile Ağrı Türkiye'de en fazla kütüphane yapan il oldu.

Meslek liselerinde yapılan üretim ile ilgili İLKHA'ya açıklamada bulunan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, önlerine koydukları hedef doğrultusunda şuana kadar Ağrı'daki meslek liselerin 8 milyon TL'lik ciro yaptığını hatırlattı.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Ağrı'da 554 okulumuzda kütüphane bulunmuyor idi. 3 meslek lisemizde üretime başladık. Montaj dahil, masa, sandalye, raf gibi bütün ürünler bu atölyelerimizde üretilmeye başlandı ve bir ay gibi kısa bir sürede kütüphanelerimiz oluşturulmuş oldu. Bunları oluştururken öğrencilerimiz buradan ciddi bir ücret elde ettiler. Aile ekonomilerine katkıda bulunmuş oldular. Öğrencilerimiz sabah 08.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında yoğun çalışarak kütüphanelerin okullara kazandırılmasını sağladılar. Ve Türkiye'de başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Ağrı birinci oldu ve kütüphanelerin okullara kazandırılmasını sağlamış oldular." dedi.

"Okullarımızın ihtiyaçlarını ve hem de piyasanın ihtiyaç duyduğu ürünleri çok rahat üretiyoruz"

Öğrencilerin mezun olduktan sonra ellerindeki diploma ile işyeri açabildiklerini söyleyen Kökrek sözlerini şöyle sürdürdü:

Ciromuz meslek liselerimizde 8 milyon TL'ye yaklaştı. Sayın Bakanımız önümüze 30 milyon TL gibi bir hedef koydu, inşallah önümüzdeki yıl Eylül ayına kadar bu hedefi yakalamış olacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Lisesinde dezenfektan, maske, sıvı sabun, yağ çözücü, kireç sökücü gibi bu tür temizlik ürünlerini üretiyoruz. Bu sayede hem okullarımızın ihtiyaçlarını ve hem de piyasanın ihtiyaç duyduğu ürünleri okullarımızda çok rahat üretiyoruz. Öğrencilerimiz bunları üretirken ara eleman değil aslında aranan eleman olmuş oluyor. Okulu bitirdikten sonra zaten aldıkları diploma çok güzel, geçerli bir diploma. İşyeri açabiliyorlar bu belgeler ile ekstra bir bilgeye ihtiyaçları yok.

Eğitimlerini sürdürdükleri sırada üretime de katkı sunduklarını belirten Ağrı Nurettin Dolgun Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Furkan Özer, "Bazı okullarda bize siparişler geliyor, kütüphane ürünleri başta olmak üzere. Öğretmenlerimizin eşliğinde üretim yapıyoruz. Mesleğimiz, kolumuzda altında bilezik olarak kalıyor, herhangi bir işe yerleşemesek bile sanayide aranan elemanlar olarak bizde çalışabiliriz. Herhangi bir Devlet kapısında çalışmasam kendi işyerimi açıp çalışmamı devam ettiririm." şeklinde konuştu.

Diğer bir öğrenci Hasan Ak ise, "Döner sermayede olduğumuz için hocalarımızın verdiği işleri yapıp her ay asgari ücrete yakın maaş alıyoruz ve eğitimimizi görüyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir