• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Silopi`de bin öğrenci göz taramasından geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi Devlet Hastanesi tarafından ilçe genelinde Eğitim kurumları (İlkokul-ortaokul) öğrencilerine yönelik ücretsiz göz taraması başlatıldı.


Her gün farklı bir okula ait öğrenciler servis araçları ile hastaneye getiriliyor. Şuna kadar bin öğrenci hastanede görevli Op.Dr. Betül Kaksan ve Op.Dr. Murat Ünal tarafından göz taramasından geçirildi. Göz taramasını için hastaneye gelen öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine göz ile ilgili sorular yönelttikten sonra göz taraması için hastaneye getirildiklerini söylediler.


Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Kerem Alptekin şunları söyledi: "Silopi`de görevli öğretmenlerin yönlendirmesi ile beraber burada bir göz taramasına ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Daha önce öğretmenler kendi imkânları ile bireysel olarak öğrencileri hastanemize tedavi için getiriyorlardı. Daha sonra biz; Kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve genel sekreterimiz ile bu konuyu istişare edip, detaylı bir tarama programı çıkarttık. Yaklaşık 20 gün içerisinde Bin öğrencinin göz taramasını gerçekleştirdik. Hedefimiz aynı oranda bu hedefi arttırarak taramalara devam etmektir. Belki bütün ilköğretim öğrencilerinin tamamını tarayamayız ama büyük oranda bu öğrencilerin göz taramasını tamamlamayı hedefliyoruz." (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir