Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Yeryüzündeki bütün mazlumlar kardeşimizdir"
Kızılay Teşkilat Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık, Bugün siyasi sınırların çizilmiş olabileceğini ifade ederek fakat insanlığın ve vicdanın savunma hattının insanların göğüslerinin içinde olduğu
Kızılay Teşkilat Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Şanlıurfa Kızılay Teşkilatı ile bir araya geldi.
Haliliye ilçesinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde konuşan Kınık, İnsanlığın her yıl 1.3 milyar ton gıdayı israf ettiğine işaret ederek, ihtiyaçtan fazlasını ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini belirtti.
Programda açılış konuşması yapan Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Ahmet İnan, Şanlıurfa ilinde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.
"Kısa süre içerisinde Kızılay Külliyemiz faaliyete geçecektir"
Kızılay birimlerinin tek çatı altında toplanacağını belirten Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Ahmet İnan, "Kızılay hizmetlerinin tek çatı altında yapılabilmesi için Kızılay binamız, toplum merkezi, kan merkezi ve kart merkezimizin dahil olmak üzere bütün birimlerimizi bir çatı altında toplayacak bir binanın girişimi içerisindeyiz. İnşallah çok kısa süre içerisinde Kızılay Külliye'miz faaliyete geçecektir." dedi.
"Dilimizde çok güzel kavramlar var"
İnsanı diğer varlıklardan ayıran şeyin; başkasının acısını çekebilmesi olduğunu ifade eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık, "İnsanı, diğer varlıklardan ayıran şey aslında; başkasının derdini, sıkıntısını ve acısını çekebilmesidir. Başka bir varlık yoktur ki bir başka insanı tanımasa bile onun derdini anlayabilsin. Onun derdini çözmek için çabalasın ya da çırpınsın. Medeniyetimizde, dilimizde çok güzel kavramlar var; mesela ihsan… İnsanlığa iyilik, hayır vermek, hayır düşürmek, elini uzatmak, onun ihtiyacını karşılamaktır." diye konuştu.
"Yeryüzündeki bütün mazlumlar kardeşimizdir"
Dünyada acı çeken insanlığa ve bu zalim dünyaya teklif yapabilecek medeniyetin azaldığına işaret eden Kınık, "Kızılay Cemiyeti, herhangi bir sivil toplum kuruluşu ya da cemiyet değildir. Bizim tarihte çok sayıda devletlerimiz oldu ama milletimizin tarihten gelen akışı akmak için hep bir yatak buldu. O bizi bir arada tutan değerlerle ortaya çıkan güçtür. Bizde o gücün imbikten süzülmüş haliyiz. Merhametin ete kemiğe bürünmüş haliyiz. Bugün vazifemiz; dünkünden daha çetin, önemlidir. Bugün dünyada acı çeken insanlığa ve bu zalim dünyaya teklif yapabilecek medeniyet sayısı azaldı. Topluluk, lider, devlet ve millet sayısı azaldı. Bugün siyasi sınırlar çizilmiş olabilir ama insanlığın ve vicdanın savunma hattı hepimizin göğüslerinin içindedir. Yeryüzü vatanımızdır. Yeryüzündeki bütün mazlumlar kardeşimizdir. Yeryüzündeki bütün zalimler de düşmanımızdır." şeklinde konuştu.
"Çöpe atılan gıdalarla aç insanlar en az 3 kere doyar"
Türkiye'de 500 bin ton ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çeken Kınık, "İnsanlık, her yıl 4 milyar ton gıda üretiyor ama 1.3 milyar ton gıdayı hiç kullanmadan çöpe atıyor. Çöpe atılan gıdalarla aç insanlar en az 3 kere doyar. Yerlerde gördüğü ekmek kırıntılarını öpüp başına koyan bu milletin çocukları olarak bizler, her yıl 500 bin ton ekmeği çöpe atıyoruz. Türkiye'de 500 bin ton ekmeği çöpe atıyoruz. İnsanlığa, bu kaynakların sahibi olmadıklarını ve onlara emanet verildiğini anlatmak durumundayız. Kanaatkar olmamız, tasarruf etmemiz, ömrümüzü tüketmek yerine ihtiyacımız için çalışmalıyız. İhtiyacımızdan fazlası elimizdeyse de bunu ihtiyacı olanlarla paylaşmayı öğrenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Bu dünyanın vicdanını yok ediyorlar"
Dünyada sulanan golf sahalarına sarf edilen suyun bütün insanlığın içme suyuna eşit olduğunu belirten Kınık, "Dünyada bir buçuk milyar insan, günlük bir dolar gelirin altındaki gelirle yaşıyor. Bugün 200 milyonu aşkın çocuk okulun yüzünü görmüyor. Bir milyarı aşkın insan, yağan yağmur sularının yerdeki birikintilerini içerek yaşıyor. Temiz içme sularına erişimleri yok. Her gün bütün dünyadaki sulanan golf sahalarına sarf edilen su, bütün insanlığın içme suyuna eşittir. Karmaşıklığın ve yaman çelişkilerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünyanın vicdanını yok ediyorlar. Bu dünyanın yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kardeşlik kavramlarını ortadan kaldırıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)