• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Rızvanağa Caddesi hemzemin geçidi trafiğe açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uzun süredir dikilen bariyerlerden dolayı sadece insan trafiğinin olduğu hemzemin geçidi araç trafiğine açılarak Rızvanağa Caddesinden Turgut Özal Bulvarına geçiş sağlandı.

VİDEO

Araç trafiğine açılması kararını açıklayan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, çevre sakinlerinin talepleri doğrultusunda araç trafiğine açılmasına yönelik çalışma başlattıklarını belirterek "Burada yapmış olduğumuz incelemede, geçmişte birçok kez burada buranın trafiğe açılmasına yönelik Ofis bölgesini Rızvanağa Caddesi ile Turgut Özal’a bağlamak için çok çeşitli dönemlerde girişimler olmuş. Devlet Demiryolları ile Büyükşehir Belediyesi çalışmaları yapmış ama bir türlü başarılamamış, teknik sorunlar ortaya çıkmış.

Karaloğlu, "Vatandaşın talebini yerine getirmek için Devlet Demiryolları Malatya Bölge Müdürlüğüyle bir protokol yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 personelimizi eğitmek üzere onlara verdik. Bariyer sistemlerini devlet demiryolları yaptı, Büyükşehir Belediyesi olarak kontrolü biz sağlayacağız. Tren geldiğinde araç trafiğine burası kapatılacak tren geçince tekrar açılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Halkın toplu taşıma talebinin olduğunu söyleyen Karaloğlu, "İnşallah 2022 yılında yeni araçlar alıyoruz. Bu araçlarımız devreye girdiğinde Rızvanağa Caddesinden bir toplu taşıma aracı da bırakırız. Bu belki küçük gibi gözükse de ofis bölgesi için önemli bir çalışma. Teknik olarak da çok kolay değildi. Epeyce mesai harcayarak bu noktaya geldik. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir