• DOLAR 34.532
  • EURO 36.143
  • ALTIN 2963.878
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Batman’daki şeker imalatçısı Cem Gözkeser, bulmakta güçlük çektikleri şeker fiyatına geçen ay yüzde 25 zam yapıldığını belirtti.

 

Yaşadıkları en büyük sorunlarının şeker tedariki olduğunu vurgulayan Gözkeser, fiyatı artmasına rağmen şeker bulamadıklarını ifade etti.

Devlete ait şeker fabrikalarından yeterli sayıda şeker alamadıklarını, bu nedenle özel şirketlere yönlendirildiklerini söyleyen Gözkeser, özel şirketlerin ise şeker fiyatını yüksek rakamlara sattığını kaydetti.

Cem Gözkeser

Az sayıda şeker bulmalarından dolayı marketlere istedikleri kadar şeker veremediklerini, bu nedenle en çok vatandaşların mağdur olduğunu belirten Gözkeser, yetkililerden bir an önce bu sıkıntıların önüne geçmesini istedi.

“Şeker bulamıyoruz”

Gözkeser, “Şekere geçen aydan beri yüzde 25 zam geldi. Şekere zam gelmesine rağmen şeker bulamıyoruz. Devletin şeker fabrikası az satıyor ve bizi özel şirketlere yönlendiriyorlar. Devlet fabrikalarında 50 kilo toz şekerin fiyatı 265 lira ama özel şirketler şekere 310 lira diyorlar. Bizde 310 liraya aldığımız zaman satışlarda zorlanıyoruz ve almamaya başlıyoruz. Bu nedenle millette, bizde şekersiz kalıyoruz.” dedi.

“Bayağı zorluk çekiyoruz”

Devletin şeker fabrikalarında ve özel fabrikalarda istemedikleri kadar şekerin olduğunu fakat buna rağmen şekersiz kaldıklarını belirten Gözkeser şöyle devam etti:

“Şekerin piyasada fazla olmamasının iyi bir yönü de var. Spotçuların önü kesildi. Spotçular stok yapamayacak ama imalatçılara da bakmaları, şeker vermeleri lazım. Örneğin benim kapasitem haftalık 75 ton ise bana haftalık 25 ton veriyorlar. Bu da yetmiyor ki. Hangi müşterime mal versem diğeri küsüyor. Bu yüzden bayağı zorluk çekiyoruz.”

“Bu durum önlenebilir”

Kendilerine satabildikleri kadar şeker temininin sağlanmasını isteyen Gözkeser, “22 senelik firmayız, 4 sene önce 411 bin liraya aldığım makinamın fiyatı şu anda 3 milyon lira olmuş. Şeker olmadan ve üretim yapmadan bu kadar makina ve personelle ne yapacağız? Bu durum karşısında boşta kalıyoruz. Yetkililer isterlerse bu durumu önleyebilirler. Gerekirse bir tane görevli görevlendirip üreticilerin kapasitelerini denetleyebilirler. Üreticiye hakkını vermeleri gerekiyor ki müşterilerimiz Konya, Kayseri ve Malatya’dan şeker almasın.” diye konuştu.

“Böyle devam ederse kapanacağız”

Daha önce 50 kiloluk toz şekeri 210 liraya aldıklarını anlatan Gözkeser, “Şu anda 310 liraya alıyoruz. Devlet fabrikalarında 265 liradır. 265 liraya şeker varken ben bu şekeri alamıyorum. Bunun sıkıntısını hem vatandaş hem de biz yaşıyoruz. Biz derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Daha önce haftada 6 kamyon şeker alıyorken şu anda 4 kamyon ancak alabiliyoruz. Sermayemizde bundan dolayı küçüldü. Yetkililer artık bu duruma bir el atması lazım. Şayet yetkililer bu gidişata el atmazsa ve bu durum böyle devam ederse zarar edip kapatmak durumunda kalabiliriz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız