İmam hatipli öğrenciler becerilerini sergiledi
Adıyaman'da ortaokul öğrencileri, düzenledikleri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda hünerlerini ortaya koydu.
Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri bilim fuarında hünerlerini sergileyerek, fuara katılanlara çalışmaları hakkında tanıtım yaptı.
Öğrenciler, okulun koridorunda sergiledikleri 24 farklı projeleriyle hayatı daha kolay, yaşanabilir ve anlaşılabilir kılmak istediklerini söylediler.
Projeler arasında dua ve tesiri, hurafaler, araç sürücülerinin uyumasını önleyecek şapkalar ve daha birçok proje yer alıyor.
Proje koordinatörü Aydın Küçükaslan İmam hatiplerin sadece dini bilgiler değil fen ve bilim alanında da önemli adımlar attığını belirterek, "TUBİTAK 4006 projesini sergilememizin amacı; çocukların bilimsel anlamda neler ortaya koyabileceklerini sergilemektir. Bu gayeyle şuanda okulumuzda 24 bilim projemiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kendi emekleri sonucu ortaya koydukları projelerdir hepsi. İmam hatipler dediğimiz zaman aklımıza sadece dini bilimler gelmemeli bunun yanı sıra fen, bilim, sanat gibi çalışmalarımızda vardır." dedi.
"Okulda sadece Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri görmüyoruz"
Birçok projeye imza atan öğrencilerden Yusuf Erkam Erdem, "Evse atıklar çöp değil bitkinin dostudur. Kırmızı Kaliforniya solucanları yedikleri bütün besinlerin yüzde yüzünü gübreye dönüştürebiliyor. Solucanların mamasını hazırlarken içinde olmaması gereken bazı maddeler var. Turunçgiller, pişmiş yemekler, et, soğan, sarımsak gibi. Solucan gübresiyle büyütülen bir bitki gübresizi büyütülen de daha çabuk büyüyor. Okulda sadece Kur'an-ı Kerim ve Arapça gibi dersler görmüyoruz. Fen, tasarım, Türkçe, Bilişim ve Teknoloji gibi derslerimizde var." ifadelerini kullandı.
Duanın iyileştirme etkisini ortaya koymaya çalışan Berinay Damla Güneş ise, "Dua insanın acizliğini ve faniliğini gösterip acizliğini itiraf ettirip Allah'tan yardım ve merhamet dilemektir. Dua etmek insanı mutlu ve huzurlu eder. Dua eden insan sıkıntıya uğramaz. Dua edip Allah'a tevekkül etmemiz gereiyor. Bizim kendi görevlerimizi yerine getirip Allah'a güvenmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.
Aygül Suna Yetkin Batıl İnanç ve Hurafeler projesini tanıtarak, "projemizin amacı batıl inançların ne olduğunu ve bunların nasıl giderileceğini anlatmaktır. Bazı örneklerle bunları anlatmaya çalıştık. Mesela nazar boncuğu, nal takılması, merdiven altından geçmek, hıdırelez gibi batıl inançlara değindik." dedi.
Araçlarda uyuyan sürücüleri uyaran şapka tasarladıklarını belirten Ahmet Kaya ise, "Son yıllarda birçok kaza olmaktadır. Bu kazaların nedeni ise sürücülerin uyumasından kaynaklanıyor. Tasarladığımız şapka sürücü başını eğdiği zaman ses çıkararak sürücüyü uyandırıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)