• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Hükümetin 2022 bütçesini genişletecek ek bütçeyi kısa sürede TBMM'ye sunmasının beklendiği öne sürüldü. Bütçenin genişlemesinde hükümetin asgari ücret, memur, işçi ve emeklilerin maaşlarına yapılacak artışlar, 3600 ek gösterge düzenlemesi, durumdan etkilenen esnaf ve sanatkara yapılacak destekleri gibi toplumdaki parasal kayıpları telafi etmeye yönelik adımlar olacağı kaydedildi.

Kurdaki hareketlilik nedeniyle Bakanlıklar için belirlenen miktarın değişmesi yönündeki görüş yeni bir bütçeni kaçınılmaz olacağı yönünde ağırlık kazanıyor. Enflasyondaki artışa bağlı olarak Asgari ücret, memur, işçi ve emeklilerin maaşlarına yapılacak artışlar ve 3600 ek gösterge düzenlemesi, durumdan etkilenen esnaf ve sanatkara yapılacak destekler gibi konularında ek bütçe paketinde yer alması bekleniyor.

Sağlık çalışanlarına yapılması düşünülen zammında geri çekildiği ve onlara yapılacak zammında bütçeye ekstra bir yük olacağı hesaba katılarak yeni bir düzenlemenin olması ihtimalini artırıyor.

Sağlık çalışanlarına düşünülen düzenlemenin daha kapsayıcı olması bekleniyor.

Ek bütçenin bu hafta içinde Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi bekleniyor. Teknik çalışmanın devam ettiği söyleninlen ek bütçenin yüzde 5 civarında olacağı tahmin ediliyor.