• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman’da minibüsçüler ücretlere  zam istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akaryakıta yapılan zamlar taşımacılık sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Son birkaç aydır akaryakıta üst üste yapılan zamlardan en fazla zarar gören kesimlerin başında şehir içi minibüsçü esnafının geldiğini belirten minibüsçüler, iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda daha önce litresini 6 liraya aldıkları akaryakıtın kısa sürede 10 lirayı geçtiğini ifade eden minibüsçüler, akaryakıttaki fahiş fiyat artışı yüzünden zarar ettiklerini kaydetti.

Ya yolcu ücretlerinin artırılıp ya da çiftçilere verilen yakıt desteğinin kendilerine de verilmesini talep ettiklerini vurgulayan minibüsçüler, şoför maaşlarını artıramadıklarını, bu yüzden çalıştıracak şoför bulmakta zorlandıklarını anlattı.

Muhammed Atak

“Yolcu ücretini yükseltmek istemiyoruz ama kurtarmıyor”

Yakıta neredeyse her gün zam yapıldığını dile getiren minibüsçü esnafı Muhammed Atak, “Şu anda çalışıyoruz ama zararına çalışıyoruz. Yakıta her gün zam geliyor. Şehir içi minibüs şoförleri olarak devletten vergisiz yakıt talep ediyoruz ya da yolcu ücretlerinin artırılmasını istiyoruz. Kazanamadığımızdan şoför maaşlarına zam yapamıyoruz ve bu yüzden çoğu şoför artık çalışmak istemiyor. Yolcu ücretini yükseltmek istemiyoruz ama artık kurtarmıyor. Devlet çiftçiye verdiği yakıt indirimini bize de vermesini istiyoruz.” dedi.

Eşref Çelik

“Bu koşullarda artık geçinemiyoruz”

Artan maliyetlerden dolayı geçinemez hale geldiklerini belirten bir diğer minibüsçü Eşref Çelik, “Ben şoförlük yapıyorum ve arabamda kiralıktır. Bu koşullarda artık geçinemiyoruz. Mazotun litresi 10 lirayı geçmiş durumda. Aracın birçok masrafı var. Ya yolcu ücretlerini yükseltsinler ya da şehir içi minibüslere mazot desteği versinler.” diye konuştu.

Adnan Gökalp

“Zamlardan dolayı yolcu ücreti bizi kurtarmıyor”

Akaryakıta yapılan zamlardan dolayı mevcut yolcu ücretinin kendilerini kurtarmadığını ifade eden minibüsçü Adnan Gökalp ise şunları söyledi:

“Artan maliyetlerden dolayı durumumuz berbat. Mazot fiyatı her gün artıyor. Araçlarımıza lastik bile alamaz olduk. 2 buçuk lira olan yolcu ücreti, artık bizi kurtarmıyor. Mazotun litresi 10 lirayı geçmiş, 4 lastik 2 bin 500 lira olmuş. Her şeyin fiyatı arttığı için şu anki yolcu ücreti bizi kurtarmıyor ve minibüsçüler olarak yolcu ücretine zam istiyoruz.”

Erkan Çelik

“Yakıt 10 lirayı geçti”

Bir diğer minibüsçü Erkan Çelik, “Şehir içi dolmuşları zararına çalışıyor. Mazot fiyatları almış başını gidiyor. 5-6 liraya aldığımız yakıtın fiyatı şu anda 10 liranın üstünde. Zararına çalışıyoruz. Yolcu ücreti 2 buçuk liradır ve bu bizi kurtarmıyor. Yolcu ücretinin sivil 3 lira, öğrencilerin ise 2 lira 25 kuruş olmasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir