• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
VAN- Kampanya kapsamında bugün Van`a gelen İŞKUR kampanya otobüsünün buradaki ilk durağı Beşyol mevkiinde bulunan Dabbağoğlu Parkı oldu.
 
Kampanya otobüsünün önünde onlarca kişi sıraya girerken İŞ-KUR tanıtım görevlileri, halkla yüz yüze görüşmeler yaptı. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri halka tanıttı.
Kampanyanın; İŞKUR`a ve tüm ilgili paydaşların merkezi ve yerel teşkilatlarına teknik destek sunarak, 12 NUTS ll bölgesinde bulunan 43 ilde kamu istihdam hizmetleri geliştirmek, daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesini ve istihdamda kalmasını sağlamak için İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), il istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları (İİMEK) ve sosyal ortakların idari kapasitelerini artırmalarına destek amaçlı olduğu ifade edildi.
 
İŞKUR Kampanya Otobüsünün 2 Mayıs`a kadar Van merkezinde bulunacağı bildirildi.
(Fırat Arslan-İLKHA)