• DOLAR 32.212
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2536.347
  • ...
Gaziantep’te meyve ormanı kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ile Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) iş birliğinde, “Erozyonla Mücadele Eylem Planı” kapsamında kente meyve ormanı kazandırılması için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Dünya sürdürülebilir kalkınma’ diyor. İnsana ve doğaya saygılı bir kalkınma modeli. Biz bir taraftan sanayi şehriyiz. Bir taraftan da akıllı, sağlıklı, eğitim ve bilim şehri olmak istiyoruz. Gazi şehir, yeşil şehre nasıl dönüşür?’ diye soruluyor. Sayın valimizin 27 milyon fidan kampanyası vardı. Bu hedefe hep birlikte ulaşmış olacağız.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Hani ise, “Gaziantep için tam yerinde, çocukların ve okulların rahatlıkla ulaşabileceği alanı orman parkı haline getireceğiz. Hem de karbon ayak izini azaltmak, enerjiyi geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Hep birlikte şehre güzel şeyler katmak için varız.” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkan Vekili Cevdet Akınal, imzalanan projenin çocukların geleceği için çok özel olduğunu vurguladı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir