• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
HEKİM-SEN ve TTB Greve Hazırlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık çalışanlarından grev kararı…

Doktorların maaşlarına yapılacak 2 bin 500-5 bin TL arasında zam yapılmasına ve ek göstergelerine ilişkin düzenleme bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmasının ardından Hekim–Sen ve TTB greve kararı aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi şartlarında fedakarca çalışan doktorlara 2 bin 500 ila 5 bin TL arasında zam yapılacağı müjdesini verdi.

Hekim ve pratisyenlere verilecek zam, diğer sağlık çalışanlarının tepkisini çekti. Tüm sağlık sektörü çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar, ücretlerinde iyileştirme yapılması talebiyle açıklamalar yaptı.

Düzenleme Geri Çekildi!

Ardından doktorlara yapılacak zam düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'ndan komisyona geri çekildi.

Bütçe görüşmelerinin ardından daha kapsamlı bir düzenleme yapmak amacıyla geri çekilen düzenlemeye bu kez de doktorlar sendikaları tepki gösterip harekete geçtiler.

Doktor Sendikalarından Grev Kararı!

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİM-SEN) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev çağrısı yaptı.

Acil Dışında Hasta Bakılmayacak!

HEKİM-SEN üyesi doktorlar 14-15 Aralık yarım gün, 16 Aralık Perşembe tam gün; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ise 13 Aralık Pazartesi günü iş bırakma eylemi yapacak.

HEKİM-SEN'den yapılan açıklamada ise, "15 Aralık Çarşamba günü tam gün grevdeyiz. Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir