• DOLAR 32.263
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2401.755
  • ...
İsveç heyeti PKK/YPG'yi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Linde ve beraberindekiler, "Suriye Demokratik Meclisi" Eşbaşkanı İlham Ahmed ile görüştü.

İsveçli Bakan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı fotoğraflı paylaşımda, ülkesinin PKK/YPG ile ortak olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Ann Linde, "Kuzeydoğu Suriye'deki durum hakkında İlham Ahmed ile samimi bir görüşme gerçekleştirdik. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor." diye yazdı.

İsveç dışişleri ve savunma bakanlarının Suriye'de PKK/YPG'lilerle yürüttüğü görüşmeler üzerine İsveç Büyükelçisi daha önce Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström'ün, Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve "İsveç makamlarınca terör örgütlerine verilen destek konusunda rahatsızlığın iletildiği" bildirilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Linde'nin PKK ile ilgili ifadelerine tepki göstererek "Siz de bir annesiniz, sizden rica ediyorum Diyarbakır'da 1 yıldır çocuklarını bekleyen annelere bir gidin, konuşun. Onlar da Kürt kadını. Neden hep Kürt deyince PKK'lıları, YPG'lileri, SDG'lileri destekliyorsunuz. Diğer Kürtlerin ne günahı var?" diye sormuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Linde'nin "Türkiye'yi Suriye'den çekilmesi için uyarıyoruz." sözüne yanıt vererek "Diplomaside böyle bir kelime kullanılmaz, tepeden bakmacı bir yaklaşımdır ve doğru bir yaklaşım değildir. 'Çağırıyoruz' diyebilirsiniz. Ben şimdi sormak istiyorum siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyor ya da Türkiye'yi uyarıyorsunuz? Suriye'deki rejim İsveç'e ya da AB'ye öyle bir yetki mi verdi? İçeride de dosyalarda verdim, yine bilgiler vereceğiz SDG, PYD, YPG, PKK hiçbir ayrım yok, siz öyle görmek istiyorsunuz. Hiçbir farkı yok. Siz ofis açtırdınız, ofisin başına gelen adamla ilgili kara para aklama soruşturması başlatıldı. Bunlar terörist. Bunların hiçbir farkı yok." demişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir