• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Giresun Valisi Ünlü, Kulakkaya "İklim Zirvesi Toplantısına" katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAU Global Başkanı Enver Yücel’in öncülüğünde düzenlenen "Kulakkaya İklim Zirvesi" toplantısı; Giresun ili Dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi Kulakkaya Yaylası’nda bulunan bir Otel’de 11 Aralık Cumartesi günü saat: 10.30’da başladı.

Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi (CIFAL) İstanbul ile BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR)’ın katkılarıyla, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen zirve toplantısı üst düzey katılımcılarla gerçekleştirildi. Üst düzey katılımcıların yanı sıra "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" alanında görev yapan Birleşmeş Milletler (BM) Türkiye delegasyonu ve kurumlarının temsilcileri, yerel yöneticiler, akademisyen ve medya temsilcileri de zirvede yerini aldı.

Zirve toplantısında; Küresel iklim sorunları, Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesi gibi konular, konunun uzmanları ile ilgili Bakanlık temsilcilerinin de katılımıyla ele alındı.

Otel'in bahçesine günün anısına hatıra fidanı diken Vali Enver Ünlü, zirveyi düzenleyen ve katkısı olan kurum ve kişiler ile katılımcıları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında, “Böyle önemli bir zirvenin Kulakkaya’da düzenlenmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu bakımdan Sayın Enver Yücel’e ve değerli mesai arkadaşlarına İlin Valisi olarak şükranlarımızı sunuyorum.  Bu tür faydalı çalışmaların devamını temenni ediyorum. Kasım ayında 26'cınsı gerçekleşen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı sonrasında hedefleri eyleme geçirmek ve daha iyi bir geleceği birlikte inşa etmek için eşsiz yaylarımızdan Kulakkaya’mızda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İklim değişikliği, hepinizin malumları olduğu üzere boyutları ve uzun vadeli sonuçları itibariyle insan hayatını riske eden en önemli küresel sorunlardan birisidir. Atmosferdeki sıcaklık artışıyla kendini gösteren iklim değişikliğinin en sık görülen etkileri ise; okyanusların ısınması, buzulların erimesi, olağan dışı doğa olaylarındaki artış ve benzeri olumsuz gelişmelerdir." ifadelerini kullandı.

Vali Ünlü'nün katıldığı "Kulakkaya İklim Zirvesi" toplantısına; BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNITAR Başkanı Nikhil Seth, Büyükelçi- BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Mütevelli Heyeti Başkanı Luis Gallegos, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alex Meia, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Eski Devlet Bakanı Burhan Kara, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Ordu Büyük Şehir Beyediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, BAU Global Başkanı Enver Yücel, FAO Orta Asya Alt Bölge Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ile İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Prof Dr. Mikdat Kadıoğlu gibi üst düzeyde çok sayıda katılımcı katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir