• DOLAR 32.968
  • EURO 35.313
  • ALTIN 2465.6
  • ...
Bulgaristan'da Petkov hükümeti kurmak ile görevlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bulgaristan'da Değişime Devam (PP) partisi eş başkanı ve başbakan adayı Kiril Petkov, hükümeti kurma görevini alır almaz Cumhurbaşkanı Radev’e 21 üyeli koalisyon hükümeti listesini sundu.

Petkov, görev süresi 4 yıl olacak yeni hükümetin 13 Aralık'ta güvenoyu alarak görevine başlayacağını belirtti.

Ülkede 14 Kasım'da yapılan erken genel seçimin ardından oluşturulan 47. Dönem Parlamentoda PP, reformcu diğer 3 siyasi güç ile dün 140 sayfalık bir koalisyon mutabakat zaptı imzalamıştı.

Koalisyonda PP'nin yanı sıra Rusya yanlısı ve eski Komünist Partinin mirasını sahiplenen Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve popülist şovmen Slavi Trifonov'un Böyle Bir Halk Var (İTN) partisiyle merkez sağ Demokratik Bulgaristan (DB) ittifakı yer alacak.

Dörtlü koalisyon mecliste toplam 134 sandalyeye sahip. Yeni kabinenin güvenoyu alması için en az 121 milletvekilinin desteği gerekiyor.

Bulgaristan halkı bu yıl 3 kez sandık başına gitti. Ülkede 4 Nisan ve 11 Temmuz'da yapılan genel seçimlerin ardından koalisyon arayışları sonuçsuz kalmıştı. 14 Kasım'da yapılan son seçimde yüzde 4'lük barajı 7 siyasi parti aşmayı başarmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir