• DOLAR 32.932
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2446.402
  • ...
Tarihte bugün: 11 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1634: ikinci binyılın müceddidi, büyük kutub ve âlim İmam-ı Rabbani vefat etti. (İmam-ı Rabbani Hazretleri vefat etti)

1941: İkinci Dünya Savaşı’nda Adolf Hitler ve Benito Mussolini’nin açıklamasıyla Almanya ve İtalya, Amerika Birleşik Devletleri’ne savaş ilan etti. (Almanya ve İtalya, ABD’ye savaş ilan etti)

1946: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF kuruldu. Çocuklar için kurulduğu söylenen UNICEF Avrupa ve ABD’deki çocukların her şeyi ile ilgilenmiş; öte yandan Afrika’da açlıktan ölen milyonlarca çocuğa ve Ortadoğu’da savaş mağduru olan yüzbinlerce çocuğa kayıtsız kalmıştır. (UNICEF kuruldu)

1949: Birleşmiş Milletler, Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönme hakkını kabul etti. (BM, Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönme hakkını kabul etti)

1994: Tek yanlı olarak bağımsızlığını ilan eden Çeçenistan’a, Sovyetler Birliği yüzlerce tank ve askerle girdi. Çeçenistan’ı adeta yok etmeye dönük bu işgal, halen devam etmektedir. (Çeçenistan’a topyekün saldırı)

2014: Kenya Hükümeti’nin sözde “terörle mücadele” adı altında gizli bir program yürüttüğü ve kurdurduğu “ölüm mangaları” ile bazı Müslümanları yargısız infaz etmek suretiyle katlettiğine yönelik bir rapor yayınlandı. Rapora göre bu mangaları, siyonist işgalciler ve İngiltere’den gelen askerler ve istihbaratçılar eğitmişti.  (Kenya’da yargısız infazlar)

2014: İstanbul Zeytinburnu’nda İslami kimliği ile tanınan Özbek asıllı müderris Abdullah Buhari Hoca, uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi. (Abdullah Buhari Hoca katledildi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir