• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
SON DAKİKA
Gelişen teknolojiyle inanç ve değerlerinden kopuk bir nesil yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, "Kur'an'daki Peygamber Kıssalarında Değerler Eğitimi" konusu ele alındı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyat Fakültesi'nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Bağış, son zamanlarda bilim ve teknolojinin gelişimine paralel olarak insanların ihtiyaçlarında ve ilgi alanlarında değişiklikler olduğunu söyledi.

Kur'ân'da geçen Peygamber kıssalarının yaşanmış tarihi hakikatler olduğunu ayetlerden delillerle açıklayan Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Bağış, bu kıssalarda var olan değerlerin günümüz insanına öğretilip kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Bilgisayar, tablet, telefon benzeri kitle iletişim araçlarının gençlerin ellerinden düşmeyen nesneler haline geldiğini ifade eden Bağış, özellikle genç neslin bu değişime hızlı bir şekilde ayak uydurup değişimi tetiklediğini belirtti.

Bağış, "Anne, baba, dede ve nine gibi yaşları ve tecrübeleriyle toplumun temel yapı taşları mesabesinde olan aile bireyleriyle iletişim zayıflamış; böylece geçmişinden, inançlarından ve değerlerinden kopuk bir nesil yetişmeye başlamıştır." dedi.

Bağış, bu toplumsal sorun ile baş etme konusunda çeşitli çözüm önerileri bulunduğunu, bunlardan birisinin de evrensel insanî ve ahlakî değerlerin insanlara uygun metotlarla yeniden aktarılıp benimsettirilmesi anlamına gelen değerler eğitimi modeli olduğunu söyledi.

Bağış, "Bu bağlamda, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak üzere Allah (Celle Celaluhu) tarafından gönderilen ve toplumda rol model olarak kabul edilen Peygamberlerin hayatlarını konu edinen kıssalar da değerler eğitiminin araçlarından kabul edilebilir. Çünkü bu kıssalarda insanın bireysel ve toplumsal hayatını düzenleyen, iyiliği teşvik edip kötülükten sakındırma, toplum yararına iyi işler yapma, bütün canlı haklarını koruma, aidiyet bilinci kazandırma, affedici ve hoşgörülü olma, yumuşak huylu olma, alçak gönüllü olma, adalet, doğruluk, yardımseverlik, sevgi, saygı, şefkat, samimiyet, merhamet, sabır, fedakârlık, kanaat, şükür, misafirperverlik, vefakârlık, cesaret, özgüven ve tevekkül gibi nice değerler hayat bulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konferans, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş'in Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bağış'a teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir