• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas ` Yunan Hükümeti Kuşatmadan Yana`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İslamî Direniş Hareketi(HAMAS), dün akşam yazılı bir açıklama yaparak Avrupa Parlamentosu`yla insan hakları örgütlerinden Gazze`ye insani yardım götürmek isteyen Özgürlük Filosu-2`yi engellemeye son vermesi için Yunan hükümetine baskı yapmalarını istedi.

 

Filistin halkına uygulanan insanlık dışı kuşatmanın kaldırılmasını isteyen Hamas, dünyanın gözü önünde bu kuşatmanın beş yıl sürmesinin insanlığın alnında kara bir leke olarak durduğunu ifade etti.

 

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise Yunan hükümetinin filoyu engellemesi ve bu amaçla iki gemiye baskın yapılmasını kınayarak, Yunan hükümetinin Gazze`ye doğru yola çıkan gemileri engellemesinin Siyonist politikaya boyun eğdiği ve kuşatmaya katıldığı anlamına geldiğini söyledi.

 

Rıdvan şunları ifade etti: "Yunan hükümetinin filoyu engellemesi uluslararası hukuku hiçe sayan Siyonist korsanlığa katılma, işgal rejimini korumaya çalışan orman kanununun sürmesine katkı sağlama ve beş yıldır süren zalim kuşatmaya iştirak etme anlamına geliyor. Yunan hükümetinin Siyonist rejime boyun eğmek yerine, bazı gemileri tahrif eden cinayet şebekesi Mossad ajanları hakkında soruşturma başlatması gerekirdi."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir