• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Bakıcı maaşı kesilen engellilerin mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk babası Mehmet Şirin Kartal, evde bakım maaşının kesildiğini 20 gün önce eşinin çekmeye gittiğinde öğrendiğini, sebebini sorduklarında ise kendilerine 2017 yılında Batman Bölge Hastanesinde girdi heyet raporunun yüzde sıfır olarak belirlenmesi olduğunu öğrendiklerini belirtti.

2012 yılına kadar yaptığı tedavi ve girdiği ameliyatlardan sonra iyileşememesi sebebiyle heyet tarafından yüzde 84 rapor verildiğini, buna bağlı olarak evde bakım maaşı aldığını söyleyen Şirin Kartal, raporun yüzde sıfır olarak değiştirilmesinin kendilerini mağdur ettiğini söyledi ve bu mağduriyetine çözüm bulunmasını istedi.

2006 yılında rahatsız olduğu için İstanbul'da bel fıtığı ameliyatı geçirdiğini 2006 yılında iyileşmek için gitmediği hastanenin kalmadığını ifade eden Kartal, "Birçok ilaç ve tedavi gördüm. Şu anda artık ameliyat bile olamıyorum çünkü doktorlar bana ameliyat olursan 7-8 platin takılabileceğini ama fayda veremeyeceğini ve felçlik durumunun daha ileri gidebileceğini söylediler. 2012 yılına kadar birçok tedavi gördüm ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine gittim bana orada yüzde 84 rapor verildi ve o tarihten itibaren bakıcı maşım bağlandı. Ama şu anda bakıcı maaşı alamıyorum." ifadelerini kullandı.

"Yüzde 84 olan raporumun yüzde sıfır olarak değiştirilmesi büyük bir zülümdür"

Mehmet Şirin Kartal

Yüzde 84 olan raporunun anlamsız bir şekilde yüzde sıfır olarak değiştirilmesini zulüm olduğunu ifade den Kartal, 2017 yılındaki heyet raporunun şu anda sıfır olarak belirlenmesi ise izah edilemez olduğunu söyledi.

Eşinin her zaman olduğu gibi 20 gün önce bakımcı maaşı çekmeye gittiğinde hesapta para olmadığında durumdan haberdar olduklarını belirten Kartal, "Sebebini sorduğumuzda ise Batman Bölge Devlet Hastanesinde 2017 yılında girdiğim heyette yüzde 84 olan raporumun yüzde sıfır olarak değiştirilmesinden kaynaklandığını öğrendim. Bakıcı maaşım kesildiğinden artık ilaçlarımı alamıyorum ve geçinemiyoruz. Çok zor duruma düştük. Bu süreçte psikolojim daha çok bozuldu, uyuyamaz hale geldim. Değiştirilen raporumu kabul etmiyorum eski ve esas olan raporumun tekrar devreye alınmasını istiyorum çünkü ben şu anda çok büyük bir mağduriyet yaşıyorum. Yüzde 84 olan raporumun yerine bana yüzde sıfır rapor verilmesi büyük bir zulümdür. Yetkililerden ricam bana yapılan haksızlığa karşı sesimi duyup hakkımı bana iade etmeleridir." şeklinde konuştu.

"Bakıcı maaşının kesilmesi bizi çok zor durumda bıraktı"

Yıldız Kartal 

Hasta eşine bakan, evde bakım maaşlarının kesilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten Yıldız Kartal, "20 gün önce her zaman olduğu gibi bakıcı maaşı çekmeye gittiğimde hesapta maaşın olmadığını gördüm. Sonra nedenini öğrenmek için bölge hastanesine gittim orada bana 'Eşimin yüzde 84 olan raporunun iptal edilip yerine yüzde sıfır rapor verilmesinden dolayı maaşının kesildiğini' söylediler. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; çok zor durumdayız. Kesilen evde bakım maaşımızın tekrar bağlanmasını rica ediyorum." dedi. (İLKHA)




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir