• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Sağlık çalışanlarından zam talepleri gelmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" açıklaması sağlık camiasında tepkilere neden oldu. Sağlık sendikaları, söz konusu teklifin ayrımcılığa yol açtığını belirterek huzursuzluğa ve adaletsizliğe neden olan tüm uygulamaları reddettiklerini ifade etti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun, 1 Aralık'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ek teklifle sağlık çalışanları arasında ayrım yapıldığını dile getirerek, tüm sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekirken bir kesime yönelik iyileştirme yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Acun, "Sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerini bir bütün olarak vermektedir. Sağlık hizmetleri içerisinde bulunan hekimler, sağlık lisansiyerleri, genel idari hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, sağlık hizmetleri sınıflarında bulunan çalışanların özlük ve mali hakları iyileştirilmelidir. Sürekli artan gıda fiyatları ve enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının gelirleri ciddi oranda erimiştir." dedi.

"Sağlık çalışanları arasında ayrıma ve adaletsizliğe neden olan tüm uygulamaları reddediyoruz"

6. Dönem Toplu Sözleşmeyle sağlık çalışanlarının aldığı zammın artan enflasyon karşısında yetersiz kaldığına vurgu yapan Acun, "Sağlık çalışanları arasında ayrıma, huzursuzluğa ve adaletsizliğe neden olan tüm uygulamaları reddediyoruz. Buna karşı demokratik ve yasal tepkimizi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz. Emeğimizin ve hizmetimizin karşılığını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Acun, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü konusunda yapılması istenen düzenlemeleri şöyle sıraladı:

"Maaşımıza seyyanen zam, yoksulluk sınırı üzerinde gerçek enflasyon doğrultusunda bir ücret, tek kalem maaş, sabah evden çıkarken çocuklarımızı güven içinde bırakacağımız kreş istiyoruz.

Yıpranma payının tüm çalışanlarını kapsamasını, vergi diliminin yüzde 15 sabitlenmesini, aile bütünlüğünün sağlanmasını, işyerimizde insan onuruna yaraşır şekilde çalışmak ve farklı istihdam modellerine son verilerek bütün sözleşmeli çalışanlara kadro istiyoruz."  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir