• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...

Batman Gıda Toptancılar Derneği Sekreteri Mahmut Atılgan, dünya genelinde koronavirüs salgınının tedarik zincirlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ayrıca iklim krizi ve üretim maliyetlerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkilediğini ifade eden Atılgan, “Bu olaylar ister istemez enflasyonu olumsuz yönde yukarılara tırmandırmıştır. Türkiye’nin jeopolitik ve coğrafi konumu gereği bu enflasyonist baskıdan kurtulması diğer ülkelere göre daha kolay olacaktır.” dedi.

“Ürün tedariği kesintisiz devam etmiştir”

Son zamanlarda piyasalarda oluşan stokçuluk faaliyetlerinin vatandaşları olumsuz etkilediği gibi kendilerini de etkilediğini vurgulayan Atılgan şöyle devam etti:

“Batman’da faaliyet gösteren firmalar distribütör konumundadır. Yani fabrikalardan gelen ürünleri vatandaşlara ulaştıran lojistik şirketleridir. Yaşanan bu süreçte Batman gıda distribütörlerinin basiretli ve vefalı duruşu takdire şayandır. Çünkü bu süreçte marketlerimize ürün tedariği aşırı değişken fiyatlamalara rağmen kesintisiz devam etmiştir.”

“Firmalar makul fiyatlarla ürün sevkiyatı yaparsa halka ucuz gıda vermeye devam edeceğiz”

Açıklamasının devamında Atılgan, “Üretici firmalar makul fiyatlarla ürün sevkiyatı yaptıkları takdirde daha önce yaptığımız gibi yerel marketlerimiz aracılığıyla Batman halkına ucuz ve kaliteli gıda arzını yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. Batman Gıda Toptancılar Derneği olarak bu zor dönemde dün olduğu gibi bugün de enflasyonla mücadelede halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)