• DOLAR 32.443
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2402.156
  • ...
İngiltere F-35'in uçak gemisinden düşme anını sızdıran denizciyi gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz kasım ayında, bir İngiliz F-35 jetinin Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar sırasında denize düştüğü bildirilmiş, pilotun da fırlatma koltuğu sayesinde kurtulduğu belirtilmişti.

İngiliz yetkililer, F-35'in nasıl düştüğüne dair detaylı bir bilgi paylaşmamıştı. Geçtiğimiz günlerde de uçak gemisindeki bir denizci personel, F-35'in kalkışta gemiden denize düştüğünü gösteren görüntüleri paylaşmıştı.

İngiliz Sky News TV kanalının haberine göre F-35 jetinin enkazı Akdeniz'in derinliklerinde bulundu ve bir denizci kazanın video görüntülerini sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

131 milyon dolarlık savaş uçağının sofistike radar ve sensörlerinin "düşman ellere" düşmesinin önüne geçmek için İngiliz, İtalyan ve ABD'lilerden oluşan bir ekip, bir hafta boyunca çok gizli bir enkaz kurtarma operasyonu düzenledi.

Geçen hafta sosyal medyada viral olan F-35 kazasının 16 saniyelik video klibini sızdırdığı için bir denizcinin gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Kazadan kısa bir süre sonra, gemi personellerinden biri, HMS Queen Elizabeth'in kontrol kulesinden bir kaza anını gösteren CCTV kaydını cep telefonuyla çekip sosyal medyada paylaşmıştı.

Gözaltına alınan denizcinin uçak gemisinden İngiltere'ye geri götürüldüğü tahmin ediliyor. Görüntülerin kalitesiz ve operasyonel açıdan hassas olmadığı ancak sızdırıldığı için komutanların öfkesine neden olduğu belirtiliyor.

Kazaya neyin neden olduğu kesin bilinmese de uçağın, bakım ekibinin motorun üzerindeki kılıfı unutması nedeniyle düştüğü savunuluyor. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir