• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz' çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Kılıçdaroğlu'nun el hareketi!

Bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, şehit yakınlarına galiz küfürler eden bir milletvekilinin terbiyesizliğinin şokunu henüz üzerine atamamışken bu defa Genel Kurul'da yaşanan bir edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Üstelik bu edepsizlik, ikinci büyük partinin genel başkanı tarafından sergilenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kafaları dumanlı arkadaşlarıyla atıp tuttuğu ortam sanan bu arkadaşa Yunus şiiriyle cevap vermek istiyorum: İlla edep, illa edep...

Hiç kimsenin partisinde, kendi dost ortamında, evinde nasıl davrandığına elbette karışmayız. Ama buradan herkesi TBMM'nin asaletine, nezaketine, izzetine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir.

Katar ve BAE ile ilişkiler!

Katar ile 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi ileri seviyeye yükselttik. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile başlattığımız yeni dönemi daha da ileriye taşıyacağız.

Yeni ekonomi modeli!

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çıkar odaklarının güdümündeki reçetelerde değil yatırımlarda, istihdamda, üretimde, ihracatta, cari fazlada görüyoruz.

Ekonomide yaşanan büyük değişimi mecrasından saptırmak isteyenler var. Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileriye taşıyacağız.

Her seferinde yarım kalan büyük kalkınma hamlesinin önü bu defa kesilemeyecektir. Amacımız kalıcı üretim, kalıcı istihdam, kalıcı refah sağlamaktır.

Sanayi kapasitemizi hızla geliştirirken düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız.

Amacımız kalıcı üretim, kalıcı istihdam, kalıcı refah sağlamaktır.

Bugüne kadar kimseyi sahipsiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.

Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları atıyoruz.

Salgın döneminde başlattığımız esnaf kredilerine hazine faiz desteğiyle ilgili bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 2021 yılında kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz yükünü Hazine üstlenmiştir. Önümüzdeki 3 yıl boyunca Hazine'nin yapacağı faiz desteği toplamda 26 milyar lirayı bulacaktır.

İndirimli stopaj uygulaması devam edecek!

Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını Mart ayına kadar devam ettirme kararı aldık.

Çiftçiye destek!

Bir müjde de çiftçilerimize vermek istiyorum: Buğday, arpa, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimiz verim kaybına uğradı. Üreticilerimize toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini Aralık ayının ikinci haftasında çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.

Stokçuluğa tepki!

Her şikayeti dinliyor, her sıkıntıyı takip ediyoruz. Buradan tüm bakanlıklarımıza, belediyelerimize talimat veriyorum, girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan ve stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. İdari ve hukuki işlemlerle kendi ülkesine ve milletine karşı suç işleyen herkesin yakasına yapışılacaktır. Bu konunun serbest piyasa ekonomisiyle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. 

Döviz çağrısı!

Bankada, yastık altında parası, özellikle dövizi olan bireylere ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum: Herkesi yatırım, istihdam, üretim temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomik politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye devam ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının neden olduğu dalgalanma bir süre sonra duracaktır. Ama yatırımların getirdiği istikrar devam edecektir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir