• DOLAR 34.665
  • EURO 36.395
  • ALTIN 2949.819
  • ...
Bağgöze Mişar Vadisi’nin sorunları masaya yatırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun başkanlığında DSİ 16’ncı Bölge Müdürü Ali Naci Köksal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Siirt Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, İl Özel İdare Genel Sekteri Hifzullah Canpolat ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla Valilikte düzenlenen toplantının ardından yerinde incelemeler yapıldı.

Beraberindeki heyetle birlikte Kalender, Kavakgülü, Yeşilören, Yokuşbağları, Kemerli ve Bağlıca köylerini ziyaret ederek, köy yol durumunu inceleyen ve köy muhtarları ile vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, yolda yaşanan sorunların DSİ Genel Müdürlüğü’nün dikkatine sunulacağını söyledi.

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu vatandaşların talep ve önerilerinin kendileri için değerli ve önemli olduğunu belitti.

DSİ Ilısu Bölge müdürü, teknik ekibi, muhtarlar ile Kavaközü, Kemerli ve diğer köylerin muhtarları ile beraber bir toplantı yaptıklarını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Ilısu Barajının su tutması ile beraber eski Eruh yolu ve Billoris Köprüsü sular altında kalmıştı. Bu yolun yeni Eruh yolundan alternatifi Kalender köyünden geçiyor. Asıl şuanda eski köprünün yerinde yapılacak “Gökçebağ Köprüsü'nü konuştuk. En son heyelana maruz kalan bir yer var. Oradan nasıl geçileceği konusu var. Tepeyi aşarak mı tüneller açarak mı? Onu konuştuk. Bunu DSİ Genel Müdürlüğünün dikkatine sunacağız.” dedi.

"Mir Nasreddin Medresesi ve Külliyesi için bir proje geliştireceğiz"

Siirt Merkez Kavaközü Köyünde bulunan ve yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Mir Nasreddin Medrese ve külliyesinin yeniden ihya edileceğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, buranın ihya edilmesi ve turizme kazandırılması için bir proje hazırlanacağını belirtti.

Medrese ve medreseye bağlı han ile değirmen de incelemelerde bulunan Vali Hacıbektaşoğlu “Kavaközü köyünün yaklaşık 300 metre yukarısındaki tepede insanların yaşadığı mağara yerleşimi var. Burası çok güzel bir yer. Botan Vadisi insanlığın, medeniyetin doğduğu yer, çok kıymetli topraklar. Hazreti Ömer’den bu yana, bu topraklar İslam'la buluştu. Bu topraklarda çok büyük eserler izler bıraktı. İnsanlığın geçmişine dair 12 bin yılı geçen izleri var. Botan vadisi, Tillo Milli Parkı’nı çalışırken, burası da yine aynı Milli Park'a dâhil olmamakla beraber çok yakın bir yer. Bu avantajı kullanalım. Bunun yanında Gökçebağ köprüsünün de hemen bitiminde. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Kalkınma Ajansıyla birlikte burayı da projelendirmeyi düşünüyoruz. Burayı turizme kazandıracağız.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir