• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
BM: Gazze'de hayati altyapı çöküyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM'nin (Birleşmiş Milletler) gerçekleştirdiği Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi'nde BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet işgalci siyonistlerin Filistinli Müslümanlara özellikle de çocuklara yönelik yaptığı despotluğu konuştu.

Konuşmasına Gazze'nin içerisinde bulunduğu durumla başlayan, bu yılın mayıs ayında 67'sinin çocuk olduğu 261 Filistinlinin katledildiğine ve 2014'ten bu yana gerçekleştirilen saldırılarda en fazla artışın olduğuna dikkat çeken Michelle Bachelet bu artışın tüm Filistin'e yayıldığını belirtti.

Bachelet konuşmasının devamında, "Tekrarlanan düşmanlık döngülerine ek olarak Gazze halkı 15 yıllık kara, deniz ve hava ablukası altında kalmaya devam ediyor. Bu, insan hakları ve insani durumun sürekli ve derinden zarar verici bir şekilde bozulmasına yol açıyor. Hayati altyapı çöküyor." ifadelerini kullandı.

İşgal ve abluka gerçeğinde sistematik olarak her insanın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinden mahrum olduğunu belirten Bachelet, 5 Kasım'da 15 yaşındaki Filistinli 1 çocuk işgalci yerleşimciler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Bu yıl toplam 16 Filistinli çocuğun katledilmesine dikkat çeken Bachelet, "Bu olaylar soruşturulmalı ve sorumlularından hesap sorulmalıdır." şeklinde konuştu.

BM ve insani duygulara sahip olan herkesin işgal rejiminin gerçekleştirdiği kıyımlara ve Filistin topraklarını işgal ettiğine her zaman dikkat çekmeli bununla beraber yapılan zulmü kınamakla kalmamalı, zulmü durdurmak için harekete geçmelidir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir