• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa`ya Okul Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Şanlıurfa`ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hilton Garden Inn Hotel`de `geleceğe yatırım Türkiye`ye yatırım` toplantısına katıldı.

Burada çözüm süreci ve terör sorununda yaşanan yanlış politikalara vurgu yapan Çelik, daha sonra Şanlıurfa`da yapılan ve yapımı devam eden yatırımları anlattı. Şanlıurfa`da 319 okul yaptırmayı hedeflediklerini açıklayan Bakan Çelik, önümüzdeki ay içerisinde 50 okulun temelini atacaklarını, yıl içerisinde de toplamda 100 okulun temelinin atılacağını belirtti. Okul ihtiyacını nüfus yapısına bağlayan Çelik, Şanlıurfa nüfusunun yüzde 72`sisnin 30 yaşın altında olduğunu belirtti. 35 bin öğrencinin ilköğretimi bitirdiği bir yılda 50 bin yeni öğrencinin okula başladığını aktaran Çelik, bunun okullaşmadaki fiziki ortamın önemliliğini gösterdiğini dile getirdi.

"Dünya Göbeklitepe`yi konuşuyor"

Şanlıurfa`nın tarihi yapılarına da dikkat çeken Bakan Çelik, `Dünya Göbeklitepe`yi konuşuyor, Türkiye ne kadar biliyor onu bilemiyorum.` dedi. `Temeli at git Ankara`da yat` döneminin bittiğini belirten Çelik, temeli atılan bir yapının bitmesi için canla başla çalışıldığını ifade etti. Sorunların torunlara kalmayacağını ifade eden Çelik, gelecek neslin bu anlamda şanslı olduğunu belirtti.

"Sulanabilir arazi 3 katına çıkarılıyor"

Şanlıurfa`nın tarım alanında da önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Bakan Çelik, sulanabilir arazinin kısa sürede arttırılacağını açıkladı. Şanlıurfa`nın 900 bin hektar sulanabilir arazinin olduğunu ve bunun 200 bin hektarının sulandığını anımsatan Çelik, 3-4 yıl içerisinde bu miktarı 600 bin hektara çıkaracaklarını müjdeledi. Çelik, Suruç Tüneli`nin de önümüzdeki aylarda açılacağını belirtti.

Şanlıurfa`nın büyükşehir olduğunu hatırlatan Çelik, Şanlıurfa`nın markalaşmasına dikkat çekti. Birçok ürünün kaynağının Şanlıurfa`ya dayandığı halde burası ile anılmadığını ifade eden Çelik, markalaşma çalışmaları ile bunların düzeleceğinin altını çizdi. Şanlıurfa`nın fıstık üretiminde Türkiye birincisi olduğunu dile getiren Çelik, `Fıstığın yüzde 40`ı burada üretiliyor, ama bunu bilen yok. Paketleme, ambalaj ve reklam işini halledeceğiz. Fıstık artık Urfa ile anılacak. Pamuğun yüzde 39`u mercimeğin yüzde 36`sı Şanlıurfa`da üretiliyor. Bu özelliği ile Şanlıurfa cazibe merkezi oluyor.` ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir