• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Televizyon dizilerinden hükümet de şikâyetçi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-HABER YORUM

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, rahatsızlığını çok üst perdeden dile getirmiş. Ancak unuttuğu bir durum var, 20 yıldır iktidarda AK Parti var.

Televizyon dizilerine ve gündüz kuşağı programları ile ilgili her gün binlerce kişi RTÜK’e şikayette bulunuyor. Ancak hükümete yakın TV kanalları dahil birçok kanal; dizilerde ahlaksız sahnelere, şiddette ve madde kullanımına özendirici sahnelere yer vermeye devam ediyor. Haklı olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da bu duruma tepkisini dile getirmiş. Sayın Ünal’ın tepkisini haklı bulmakla birlikte AK Parti’nin iktidarda olduğunu hatırlatmakta fayda var.

“BUNUN ADI SORUMSUZLUKTUR”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, televizyonlardaki şiddet sahnelerine RTÜK'ün müdahale etmesini talep etti. Ünal, "Geçen gün bir akşamda üç ayrı dizide üç ayrı intihar sahnesi vardı. RTÜK başkanımızı aradım dedim ki, ‘Bütün dünyada, Dünya Sağlık Örgütü dahil bununla ilgili Kod-5’i yayımladılar. Bir akşamda üç ayrı dizide nasıl oluyor da üç ayrı intihar olayı oluyor. Televizyonları bir açıyorsunuz aman Allah’ım. Şiddet, şiddet, şiddet. Psikologlar ne diyor, ‘çocuklar şiddeti iki türlü öğrenir’ görerek ve yaşayarak. Biz sürekli çocuklarımıza şiddet görüntüleri sunuyoruz. Ne adına, tıklanma ve izlenme adına. Bütün dünyada intihar görüntüleri ile intihar olayları arasında doğrudan bir korelasyon vardır. O yüzden Dünya Sağlık Örgütü şiddet, intihar ve benzeri haberleri ve görüntüleri insanın ruh sağlığını bozucu faktör olarak nitelendiriyor. Sabahtan akşama kadar siz televizyonlarda ne gösteriyorsunuz şiddet gösteriyorsunuz. Bunun adı habercilik değil, bunun adı sorumsuzluktur. Sosyal sorumluluğu üstlenmemektir bunun adı. Biz şiddetin bir sarmala dönüştüğü bir toplumsal yapı istemiyoruz. Medyanın bu konuda sorumluluğunu üstlenmesini ve medyanın en azından ruh sağlığı açısından, en azından Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda yaptığı uyarıları dikkate almasını izlenme, tıklanma ve reyting uğruna toplumun ruh sağlığını tehlikeye atmamasını diliyoruz ve istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MAHİR ÜNAL BEY’DEN ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ

Sayın Mahir Ünal’ın bu konudaki serzenişine hak vermemek elde değil.

Kendisi sorunu çok iyi bir şekilde tespit etmiş ve yetkili mercilerin harekete geçmesi gerektiğini ifade etmiş. Aynı konularda vatandaş da oldukça şikayetçi. Şiddet olaylarının her ayrıntısını günlerce konuşan bir medya toplumu cinnet haline sürükleyecektir.

İntihar olaylarının haberlerde ‘onurlu’ bir davranış gibi sunulması intihar vakalarını arttıracaktır. Yalnız halkın şikayeti ile Sayın Mahir Ünal’ın şikayeti arasında çok ince bir nüans var: Mahir Ünal Bey, 19 yıldır iktidarda olan partinin birçok kademesinde görev yapmış ve şu an milletvekili olmasının yanında AK Parti Grup başkanvekilliği görevini yapıyor. Sayın Mahir Ünal’a görev ve sorumluluklarını hatırlatıyor, kısa zamanda televizyon dizilerindeki şiddet ve ahlaksızlığı önleyecek adımların atılması için harekete geçmesini bekliyoruz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir