• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; ''3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile gündeme alıyoruz ve komisyonu toplayarak çalışmaya başlıyoruz. Bu konuda bir mutabakat sağladık. Sözleşmeliler konusunu da yeni yılın başlarında hemen gündeme alacağız. Ek gösterge komisyonu çalışırken, eşdeğer bir şekilde sözleşmeliler konusunu da çalışmak üzere bir mutabakat sağladık. İlk fırsatta yeni yılın başlarında sözleşmelilere ilişkin komisyonu kuracak, taraflarla bir araya gelerek kamudaki puanlama, çalışma barışını bozan çeşitliliği bu konuda ele alarak aralarındaki farkları ortadan kaldırma, kadro talebimizi yerine getirme ve bu konuda beklentiyi karşılamak konusunda bir çalışma başlamış olacak" diye konuştu.

"ALIM GÜCÜ DÜŞÜKLÜĞÜ GİDERİLECEK"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, sağlık çalışanlarına ilişkin düzenlemeyi toplu sözleşmeye ek protokol olarak tüm kamu görevlilerini içerisine alacak şekilde bir düzenleme gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini söyleyerek, "Şimdi de Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin ile konuyu tekrar görüştük. Bunun için de ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda da bir mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim. Dolayısıyla bunun üzerine bir an önce asgari ücret tartışmasından sonra kamu görevlilerine bir ek protokolle, alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik bir çalışma için bakanlıkta bir araya gelmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin maaşlarına ilişkin düzenleme konusunda somut bir rakamın gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Yalçın, "Beraber bir araya gelip çalışıldığında konuşulabilecek. Bunun alternatiflerini de biz kamuoyu önünde de paylaştık; ama bunu komisyon olarak bir araya gelip taraflar olarak belirleyeceğiz" dedi.

Yalçın, prensip olarak bakanlıkla anlaştıklarını belirterek, memur maaşlarına yapılacak ek protokol düzenlemesinin 15 Ocak'ta hesaplara yatacak maaş zamlarından önce sonuçlandırmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.