• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
70 Yaşında Kur’an-ı Kerim Öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunus Emre Kur’an Kursu öğreticisi Eda Öztaş ve Rabia Beydilli nezaretinde ciddi bir hazırlık sonrası düzenlenen programda, kursiyer bayanların hemen tamamı görev alırken gazel, ilahi ve şiirlerle süslenen program Oltulu bayanların büyük takdirini kazandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Kur’an Kursu Öğreticisi Eda Öztaş, 10’u genç, 40’ı orta yaş ve üzeri bayanlardan oluşan kursiyerlerin Kur’an öğrenmekteki azim ve kararlılığını herkese gösterdiklerini söyledi.

Programı düzenlemekteki amaçlarının ilçe halkını Kur’an-ı Kerim öğrenmeye teşvik etmek olduğunu aktaran Öztaş, “İnsanlarımızdaki ‘acaba bu yaştan sonra öğrenebilir miyim, yapabilir miyim’ korkusunu yenmek istedik. Bunu da düzenlediğimiz bu programla herkese göstermiş olduk. Kur’an öğrenmenin yaşı yok. Yeter ki, istenilsin, arzu edilsin. Bu program Kur’an-ı Kerim öğrenebilmenin en güzel kanıtıdır. Gerektiğinde evlerinden, çocuklarından ödün vererek olsa ısrarla kursa devam edip sonunda mükâfatlarını alan kursiyerlerimizi yürekten kutluyoruz.” dedi.

Bu arada kurs sonrası 70 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen Zeynep Önal, heyecanını gizleyemezken “İsteyince her şeyi yapabilmek, öğrenebilmek mümkün. Çok şükür, bu yaşımda da olsa Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Öte yandan programın son bölümünde kursu başarıyla tamamlayan kursiyer bayanlara yönelik bir diploma töreni de düzenlendi.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir