• DOLAR 34.59
  • EURO 36.301
  • ALTIN 2921.017
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mevcut atölyelere ek olarak kent genelinde toplam 170 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek yeni atölyelerde tamamlandığında, 20 bine yakın kişi istihdam edilerek hem kent hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanacağı planlanan yatırımlarla birlikte Tekstilkentte üretilen ürünler ülkenin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor.

 

Tekstilkentte bulunan bir fabrikada çalışanlarla bir araya gelen Ağrı Valisi Osman Varol, yetkililerden yatırımlar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

"Önemli bir iş gücü piyasası oluşuyor"

80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan atölyelerin yapımının tamamlandığını ve kurulan atölyelerde 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Vali Varol şunları söyledi:

Tekstilkent projesi, Ağrı’da gerçekten çok başarılı bir şekilde icra edilmiş. Günden güne de bu başarıyı artıran bir proje. Bu gün hali hazırda yaklaşık 80 bin metrekarelik atölye binasını tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca şu an merkezde devam eden 45 bin metrekare devasa bir bloğumuz da var. Hali hazırda 4 işletmemiz yaklaşık 1 buçuk yıldır faaliyetlerine devam etmektedir. Ama özellikle son bir yıl içerisinde aldığımız bir takım tedbirlerle istihdamda çok ciddi bir artış imkânına kavuştuk. Bu gün hali hazırda yeni başlayacak olan işletmeler hariç, tekstil kentimizde 3 bine yakın insanımız çalışmakta. Önemli bir iş gücü piyasası oluşuyor. 3 bine yakın insanın çarpan etkisini düşündüğümüzde ilimizin ekonomisi ne önemli bir katkı oluyor. Tabi ki bu 125 bin metrekarelik sadece merkezdeki atölyelerin tamamı bittiğinde ve işletmelerin tamamı faaliyete geçtiğinde 10 binin üzerinde bir istihdam görüyoruz. Buda çok uzak bir vade değil. Ayrıca tekstilkentimiz fiziksel olarak da küçük bir sanayi sitesi görünümüne kavuşmaya başladı. Büyük şehirlerde görülen sanayi hareketliliği burada da görmek mümkün. Bu anlamda proje gerçekten önemli çıktılar verdi ve başarılı bir şekilde devam ediyor.

Tekstilkentte dünyaca ünlü giyim markaları için üretim yapan bir işletmenin Genel Müdürü Ahmet Şekercigiller, mevcut işletmelerinde bin 700 kişiyi istihdam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

2019 yılında devletin teşvik ve daveti ile Ağrı’ya geldik. Bura da faaliyetlere başladık. Kapasitemiz yüksek olduğu için iki vardiya olarak çalışıyoruz. Mevcut fabrikamız da bin 700 kişi iki vardiya olarak görev yapıyor. Dünya markalarına çalışıyoruz. Bura da ürettiğimiz her ürün dünyanın düşünebildiğiniz her ülkesine gidebiliyor. Devletin yardımları ve teşvikleri ile bizim burada ki insan gücünü değerlendirmemiz ile de önümüzdeki 2025 yılına kadar 8 bin ila 10 bin kişilik istihdam sağlamayı planlıyoruz.

"Tekstil fabrikası Ağrı için bulunmaz bir nimet"

Çalışanlardan da İbrahim Yıldırım, daha önce iş bulmak için gençlerin batı illerine gitmek zorunda kaldıklarını şimdi ise tekstilkentin kurulmasından sonra artık gençlerin memleketlerinde kaldıklarını belirtti.

Yıldırım, "Tekstil fabrikası Ağrı için bulunmaz bir nimet. Binlerce gencimiz her yıl gurbet ellerde çok zor şartlarda çalışıyor. Çalıştıkları süre zarfında çeşitli sıkıntılar yaşıyordu, şuan bu fabrikalarla birlikte binlerce kişi çalıyor ve burada kazandıkları para şehirde sıcak girdi sağlıyor ve Ağrı'nın ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Servisin evden alıp tekrar bırakması, düzenli yemek verilmesi büyük nimetlerdir." dedi.

Diğer bir çalışan Ahmet Beyazıt ise, "Bu fabrika Ağrı için büyük bir nimettir, burada çalışan binlerce kişi çoluk çocuğuna ekmek götürüyor. Gerçekten de Ağrı için çok güzel. Fabrika olmasa idi bu zaman diliminde geçinebilmek bizim için büyük sıkıntılar oluşturacaktı." ifadelerini kullandı.

Fabrika işçilerinden Oya Sorgun, "Birkaç yıl öncesine kadar Ağrı'da hem erkekler ve hem de bayanlar için iş bulmak çok zordu. Bizim için bulunmaz bir velinimet oldu, çok memnunuz çalıştığımız yerden." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız