• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Belediye Encümen Salonu`nda düzenlenen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Taş Köroğlu, Plan ve Proje Müdürü Taner İçöz ve ilgili müdürlük personelleri katıldı.

Katılımcılara 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile ilgili sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Burak Gürol, yasanın kapsamı, uygulama alanları, amacı, yasa ile ilgili süreç, rezerv alan süreci, kanun kapsamında uygulanacak ve uygulanmayacak olan mevzuatlar ile örnek çalışmalar konularında bilgiler verdi.

Türkiye`nin yakın tarihte önemli ve büyük depremler yaşadığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Bu depremlerde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bunun için de yapılacak yapılarda belirli standartlar öngörülüyor. Buna göre de binaların yapılması isteniyor. Türkiye`de riskli bina ve alan sayısı oldukça fazladır. Manisa`mız da depremsellik bakımından riskli olan illerimizdendir. Bu bakımdan ilimizde riskli alanlar varsa bunların belirlenmesi ve bu kentsel dönüşüme tabi tutulması da bizim önümüzdeki süreçte üzerinde durmamız gereken konuların başında geliyor. 6306 sayılı yasa ve onun uygulamasına dair çıkarılan yönetmelik bu çalışmayı belirli ilkelere bağlayarak hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak adına hukuki bir altyapı oluşturacaktır. Şimdi bizlere düşen görev bu tür riskli alanlarımız varsa bunları inceleyip, bu çalışmaları hep birlikte yürütmektir. Daha önce de bu konuda Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuvarı`nı kurmuştuk. Manisa Belediyesi olarak bu konuda duyarlıyız" diye konuştu.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir