• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AFAD fırtınanın sonuçlarını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD, İstanbul'da 1517 ihbar alındığını; Bursa, Bolu, Tekirdağ ve Yalova'da da ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi 116 olay meydana geldiğini açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İstanbul

İstanbul ili genelinde meydana gelen ve hızı zaman zaman 100 km/s üzerine çıkan şiddetli rüzgâr, çeşitli seviyede kazalara neden olmuştur. İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezinden 1517'e yakın ihbar alındığı bildirilmiştir.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 33 çatı uçması, 192 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 236 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir.

112 Sağlık Komuta Merkezinden İstanbul AFAD Müdürlüğüne iletilen bilgi çerçevesinde, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 38 vatandaşımızın yaralandığı ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.

Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar çerçevesinde İstanbul AFAD Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halindedir.

Bursa

Şiddetli rüzgâr nedeniyle 38 ağaç devrilmesi, 31 tehlike arz eden parça ihbarı, 21 çatı uçması, 6 tabela uçması ve 2 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 98 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibariyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.

Bolu

Şiddetli rüzgâr nedeniyle Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana gelmiş̧ olup an itibariyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.

Tekirdağ̆

Şiddetli rüzgâr nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibariyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.

Yalova

Şiddetli rüzgâr nedeniyle 3 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 2 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 ekip talebi olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibariyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir