• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Müşteki avukatlarından Agah: "6-8 Ekim saldırıları sıradan adli vakalar değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 6-8 Ekim 2014'te olaylarının 7’nci duruşmasıyla ilgili İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine bilgi veren müşteki avukatlarından Harun Agah, 6-8 Ekim saldırılarının sıradan adli vakalar olmadığını söyledi.

Tarihe 6-8 Ekim saldırıları olarak geçen ve 50'den fazla kişinin hayatı kaybetmesine neden olan saldırılarının faillerinin yargılanmasına 6 yıl sonra başlandı ve devam ediyor.

2014 yılının Kurban Bayramı’na denk gelen 6-8 Ekim tarihinde, HDP/PKK yetkililerinin Kobane’de yaşananları bahane ederek yaptıkları çağrıla çeteleri sokağa çekmişti.  

PKK/HDP'li çeteler, aralarında Yasin Börü ve arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda insanı katletmişti. Yaşanan bu katliam ve vahşetten sonra bazı failler tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Olayların asıl sanıkları ve azmettiricileri olan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 100’ün üzerindeki sanığı 7'nci duruşması bugün görülüyor.  

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren müşteki avukatlarından Harun Agah, davanın usule ilişkin talepler nedeniyle sürekli ertelendiğini söyledi.

Agah, "Daha önce katliam olaylarından sonra davalar açılmıştı. O davalarda 20’nin üzerinde sanık cezalandırıldı. Biz o süreçte de şunu söylemiştik. Bu vakalar sıradan adli vakalar değildir. Bu davaya azmettiricilerin de ve görevinde ihmali bulunan kişilerin de dahil edilmesi gerektiğini söylemiştik. Ancak ö dönemde bu taleplerimiz dinlenmedi ve yerine getirilmedi. Aradan yıllar geçtikten sonra şu anda bu dava açılmış durumda. Bu dava, usule ilişkin talepler nedeniyle sürekli ertelenmekte. Uzun dava süreçleri ve duruşma tarihleri ertelenip devam etmekte. Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarının ifadelerini almak istiyor. Sanıklar ise savunmalarını erteliyorlar. Dosyaya eklenen evrakları inceledikten sonra savunmalarını vermek istiyorlar. Bunun için sürekli itirazlar oluyor. Savunmaları için yeterli zaman olmadıklarını söylüyorlar. Bundan dolayı da mahkeme sürekli erteleme kararı vermek zorunda kalıyor." dedi.

Bugün 7’inci duruşmanın başladığını belirten Agah, "10 Aralık tarihi ile de duruşma sona ermiş olacak. Muhtemelen yine belli bir süre verildikten sonra ikişer haftalık periyotlarla duruşmalar görülmeye devam edecek." şeklinde konuştu. (İLKHA) 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir