• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Er Özcan'ın ailesi işin peşini bırakmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batmanlı Piyade Er Nihat Özcan, 18 yıl önce teskere günü firar ettiği iddia edilerek, Suriye sınırında sırtından vurularak esrarengiz şekilde katledildi.


Özcan ailesi adına kardeşi Şeyhmus Özcan Batman'a son süreci araştırmak için gelen Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Abdullah Kaplan'ı ziyaret ederek, ağabeyi Piyade Er Nihat Özcan'ın dosyasını sundu.


Konuyla ilgili olarak konuşan Özcan, "Ulaştığımız belgelerde otopsi yapılmadan olayın kapatıldığı anlaşılmaktadır. Başvurularımız sonucunda ağabeyimle ilgili her ne kadar soruşturma açıldıysa da, bu güne kadar ciddi bir sonuç elde edilmemiştir. Ağabeyimin firar ettiğine kesinlikle inanmıyoruz. Çünkü firar edecek hiçbir gerekçesi yoktu. Nihat'ı tanıyan, orada görevli personelin de beyan ettikleri gibi, Nihat'ın komutanları tarafından öldürüldüğü ve bu öldürme hadisesinin de üstünün örtülmesi için böyle bir firar senaryosu hazırlandığı açıkça bellidir" dedi.


"Zaman aşımı nedeniyle soruşturma hızlandırılsın"
Başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu olmak üzere birçok kuruma tekrar başvurduklarını ifade eden Özcan, "Başvurularımız neticesinde, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunca sivil soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla da askeri soruşturma açıldı. İki soruşturma da devam etmektedir. Davanın zaman aşımına uğramaması için soruşturmanın hızlandırılmasını istiyoruz. Aslında tutanaklar incelendiğinde kardeşimin kimler tarafından öldürüldüğü bellidir. Otopsi yapılmak üzere mezar ıslak olduğu gerekçesiyle açılması yaza ertelendi. Zaman aşımı hızla işliyor. Ağabeyime şehitlik statüsü ve itibarının geri verilmesini ve faillerinin ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


"Raporlarda çelişkiler var"
Hazırlanan raporlara da değinen Özcan, " Askerler tarafından hazırlanan Ayrıntılı Kaza Raporunda, sağlık durumunun iyi olduğundan bahsediliyor. Aynı raporda doğrudan neden 'Anne ve Babasının oturduğu köyün yakıldığı düşüncesinin hâsıl olması' deniyor, dolaylı neden olarak da 'Bunalıma girmesinden' bahsediliyor. Sağlık durumu hem iyi hem de bunalıma girdiğinden dolayı firar etmiş denilmesi bir çelişkidir. İdari Tahkikat Raporunda ise, sağlık durumunun iyi olduğu, sonuç olarak da, 'Piyade Er Nihat Özcan'ın köylerinin yandığı haberini dolaylı yönden alması neticesinde bir anlık bunalım sonucu firar ettiği kanaatine varılmıştır' deniliyor. Böyle bir düşüncesine dayanarak kendilerine kanuni olarak haklılık zemini hazırlamışlar. Biz ailece doğma büyüme Beşiri ilçesinde ikamet etmekteyiz. Kesinlikle hiçbir köyde kalmamışız, hiçbir zaman da ilçemizin yakıldığını veya yandığını duymadık. Madem böyle iddiaları var ispat etsinler, biz davamızdan vazgeçeriz" ifadelerini kullandı. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir