• DOLAR 32.341
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2246.921
  • ...
4 ARALIKTA YAŞANAÇAK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 ARALIKTA YAŞANAÇAK!

4 Aralıkta, Türkiye saatine göre saat 10.44’te Güneş tutulması yaşanacak.

Allah’ın ayetlerini kendi gözlerimizle görmek için güzel bir fırsat! Her ne kadar bu tutulmayı Ülkemizde yaşamasak da sahip olduğumuz teknoloji sayesinde dünyanın her hangi bir yerinde yaşanacak olması bile o anı yaşıyormuşuz gibi hissettirecek imkanlara sahibiz. Güneş tutulması Hint okyanusu, Afrika’nın güneyi, Antarktika’dan izlenebilecek.

Güneş, Ay ve diğer gök cisimleri, yüce Allah’ın birer ayetleridirler. Onlara başka manalar yüklemenin bir anlamı yoktur. Güneş tutulması zamanında şahit olacağımız bu ayet karşısında sadece iki rekat sünnet namazı kılıp bizlerinde Güneş ve Ay gibi Allah’ın ayetleri ve kulları olduğumuzu gösteririz. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin “Ay ve Güneş Allah’ın varlığını ve kudretini gösteren alametleridir. Bunlar hiç kimsenin ölümünden veya yaşamasından dolayı tutulmaz. Ay veya Güneş tutulmasını gördüğünüz zaman, açılıncaya kadar namaz kılın, dua edin” diye yaptığı tavsiyesi dışında buna başka anlamlar yüklememiz doğru olmaz.

Neden bunları yaşarız sorusunun cevabını yine efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem “(Güneş ve Ay tutulmaları) Bunlar, Allah’ın kendisiyle kullarını korkuttuğu belgelerdir. Bu gibi mucizeleri gördüğünüz zaman, farz namazlardan en yeni kıldığınız namaz gibi namaz kılınız” demesi  bizim bu mucizeleri başka bir yöne çekmememiz için oldukça açıklayıcıdır.

Gece, gündüz, güneş, ay ve Allah’ın varlığının açık delillerindendir. Güneş ve aya secde etmeyin. Eğer gerçekten Allah’a kulluk ediyorsanız, onları yaratana Allah’a secde edin” Fusilet süresi 37. ayet

Bu haberler de ilginizi çekebilir