• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Anket: Seçmenlerin yarısı partisini değiştirecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Türkiye bir yandan ekonomik sıkıntılar boğuşurken diğer yandan da seçim gündemiyle meşgul oluyor. Partilerin 2023 seçimleri için hazırlığı şimdiden başlamış durumda. Anket şirketleri ise halkın nabzını tutmaya devam ediyor. MAK’ın kasım ayı anketinde ise çarpıcı bilgiler yer aldı.

MAK Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından hazırlanan "Kasım 2021-Türkiye Gündem Araştırması" yayımlandı. MAK’ın 30'u büyükşehir 67 ilde yaptığı çalışmaya 5 bin 750 seçmenin katıldı. Kasım ayı anketinde, “yarın bir genel seçim olsa 24 haziran seçimlerinde oy verdiğiniz partiye göre oy tercihiniz değişecek mi?” sorusuna verilen cevaplar dikkat çekti. Buna göre ankete katılan seçmenlerin yüzde 43’ü farklı bir partiye oy vereceğini ifade etti. Partisini değiştirmeyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 41 olarak ölçüldü. Kararsızlar dağıtıldığında ankete katılan seçmenlerin yaklaşık yüzde 50’si daha önce oy verdiği partiyi değiştireceğini belirtiyor.

 

 

 

Son anket sonucuna göre, AK Parti kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 31,4 oy toplarken ittifakın diğer üyesi MHP ise yüzde 8 oy aldı. Öte yandan Millet İttifakı bileşenlerinden CHP’nin oyu yüzde 24,5 İYİ Parti’nin ise yüzde 14,9 olarak ölçüldü. Ankette HÜDA PAR’ın oyu yüzde 0,9 olarak gösterilirken HÜDA PAR’ın yükseliş trendinde olduğuna dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir