• DOLAR 32.326
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2241.643
  • ...
Suriye’ye gönderilen siyer kitaplarında skandal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER-ÖZEL

Türkiye’de basılan ve Suriye’nin el- Bab ve Cerablus ilçelerinde dağıtılan siyer kitaplarında Peygamber Efendimiz’in çizimlerine yer verilmesi tepkiyle karşılandı. Skandala imza atan eğitim kurumu konu ile ilgili açıklama yaparken halk ders kitaplarını ateşe verdi.

Hz. Hatice gelinlikle çizildi!

Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye’nin yönetiminde olan Suriye’nin el-Bab ve Cerablus ilçelerine Türkiye’den ders kitapları gönderildi. Arapça siyer dersi kitabında bir skandala imza atıldı. Söz konusu kitapta Peygamber Efendimiz ve eşi Hz. Hatice’yi anlatan bölümde çizimlere yer verildi. İlkokul öğrencileri için basılan kitapta Efendimiz ile Hz. Hatice’nin evliliğini anlatan görselde Hz. Hatice gelinlik giydirilmiş olarak tasvir edildi.

Provokasyon mu cahillik mi?

Yine aynı kitapta Hz. Peygamber’in ile çocuklarının da sözde çizimleri yer aldığı görüldü. Modern çizimlere yer verilen kitapta Hz. Fatma annemizi temsil eden çizimler de yer alıyor. Çizimlerin yer aldığı kitabı hazırlayanların cahillikten mi yoksa başka emelleri mi olduğu araştırmaya değer bir soru işareti olarak akıllarda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığının ilgisi yokmuş!

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı adına kitapları hazırlayan İstişraf Eğitim ve Araştırma Merkezi bir açıklama yayınlayarak ‘özür’ diledi. Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hz. Peygamber'in siyeri ile ilgili müfredat kitaplarından birinde meydana gelen istenmeyen hata nedeniyle özgür bölgelerdeki Suriye halkından içtenlikle özür diler” ifadelerine yerilirken olaydan Milli Eğitim Bakanlığının sorumlu olmadığını öne sürdü.

Tasarımcı yanlış görsel ilave etmiş!

Açıklamanın devamında, “Merkezde, özellikle kontrol ettikten sonra bu istenmeyen hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu tespit edildiğinden, telif sürecinde meydana gelen yanlış anlamada bir kasıt olmadığını teyit ediyoruz. Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek Bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hatayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu aşamada, teknik ve bilimsel olarak tüm yönleriyle hazırlanan müfredatı bir kez daha teyit etmek için yeni bir denetim sürecine başladığımızı ifade ederiz”

Kitaplar yakıldı!

Dini bilgilerden uzak ve İslami hassasiyeti taşımaya kişi ve kurumlara siyer kitaplarının hazırlatılması tepki çekerken Cerablus ve el Bab halkı ise söz konusu kitapları ilçe meydanlarında ateşe verdi.

Valilik soruşturma başlattı!

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını duyurdu. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir