• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu kanaat önderleri ve STK'larla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’te bulunan Yapıcıoğlu, partisinin il başkanlığı tarafından kentteki STK temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıya katıldı.

Kentteki bir restoranda düzenlenen programda, STK'ların sorunları, talepleri, siyasilerden beklentileri konularına temas edilirken toplantıda, tüm STK temsilcilerine tek tek söz hakkı verilerek talepleri, beklentileri ve önerileri dinlendi.

Toplantıda STK temsilcilerine ve kanaat önderlerine hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, toplumun farklı kesimlerinin taleplerini dinlemek için bu tarz toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Parti olarak istişareyi önemsediklerini belirten Yapıcıoğlu, “4 aydır memleketi geziyoruz. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneye her tarafa gitmeye ve yetişmeye çalışıyoruz. Şehirlerimizi geziyoruz. Gezdiğimiz yerlerde vatandaşla bire bir temas kurup, onları dinleyip beklentilerinin, sorunlarının ne olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Sorularını cevaplandırıyoruz, kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu geziler kapsamında Gaziantep’e geldik. Öncelikle Nizip’e gittik. Ardından Büyük Alahacı Köyünü ziyaret ettik. Nizip’ten Gaziantep’e geldik ve inşallah yarında programlarımız devam edecek. Gaziantep’ten de Kahramanmaraş’a gideceğiz.” dedi.

“Her kesimle görüşmeye çalışıyoruz”

İl ziyaretlerinde sokağın nabzını tutmaya çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Her kesimle görüşmeye çalışıyoruz. Bu gezilerimizde daha çok dinlemeye gayret sarf ediyoruz. Özellikle de böyle seçkin bir toplulukla bir araya gelmişken, daha çok onların görüşlerinden, önerilerinden veya eleştirilerinden istifade etmeyi tercih ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Hayatımızın her alanını inancımız doğrultusunda tanzim etmeye çalışıyoruz”

Siyasete adım attıkları ilk günden beri ölçülerinin İslam olduğunu vurguladıklarının altını çizen Yapıcıoğlu, “Siyasete adım attığımız günden beri ısrarla ‘ölçümüz İslam’dır’ diyoruz. Siyasi hayatımız, siyasetimizde dahil, hayatımızın her alanını inancımız doğrultusunda tanzim etmeye çalışıyoruz. Bu inancımızın bize yüklediği sorumluluklardan bir tanesi de özellikle idare makamında olanlar ya da sayıları az veya çok belli bir insan topluluğunun bir araya gelmesiyle oluşturduğu hükmü şahsiyetleri idare etmeye çalışanlar için istişare bir emirdir. Biz olabildiğince her işimizi istişare ile yapmaya gayret sarf ediyoruz. Eğer yaptığımız iş; partiyi ilgilendiriyorsa, parti içi işleyişiyle ilgili ise elbette kendi içimizdeki istişare mekanizmalarını çalıştırıyoruz ve buna bir karar vermeye çalışıyoruz. Fakat alacağımız karar eğer partinin dışında daha geniş bir alanda etki uyandırabilecekse inanıyoruz ki bu istişare sadece partinin istişare mekanizmaları ile sınırlı kalmamalıdır. Daha geniş bir manada bir istişare olmalıdır. Neticede bu memlekette hep beraber yaşıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Öyleyse bu geminin gidişatını, mukadderatını etkileyen meselelerde ortaya ortak bir fikir koyma veya farklı farklı fikirleri, bütün sözü dinleyip, en doğrusuna tabi olma gibi bir yol izlenebilecek yolların en iyisidir.” şeklinde konuştu.

“Birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmeliyiz”

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in insanların en bilgilisi, alimi ve ilmin zirvesinde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, buna rağmen istişareye önem verdiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“İlmin zirvesindeki zata Allah-u Teala ‘işlerinde onlarla istişare et’ diyerek emretmişse biz kimiz ki işleri tak başımıza aldığımız kararlarla idare etmeye çalışacağız. Bütün bunlardan dolayı bugün burada toplanmış olan belki bazı yönlerden birbirleriyle farklı olan ama hepimizin ortak bir noktası vardır. Hepimiz iki dünyalıyız. Hepimiz Bezm-i elestte ‘bela’ dedik ve o sözümüzü hatırlamaya çalışan insanlarız. Öyleyse inşallah birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etme, birbirimiz hayra yönlendirme veya hayırda yarışma noktasında müşterik noktalarımız, ayrıldığımız noktalardan belki de binlerce kat fazladır.”

Yapıcıoğlu, toplantıda STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorularını da cevaplandırdı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir