• DOLAR 32.514
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2492.678
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan fuara 25-28 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından 500'den fazla satın alma şirketi, 50 bine yakın ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegenin etkinliklere katılımı bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açılış konuşmasının ardından verilen plaketler sonrasında fuarın resmi açılışı kurdele kesimi ile başladı.  Açılış sonrasında fuarda stant açan katılımcıları gezen Oktay, katılımcılarla hasbihal etti.

 

Giyim ve gıda ürünleri başta olmak üzere birçok kalemde standın açıldığı fuarda, ayrıca birçok belediye de stant açarak yaptıkları çalışmalar, illerinde üretilen ürünleri sergiledi.

Fuarda ayrıca birçok ülkeden katılımcı ile üniversiteler arası yemek yarışmaları, pasta yarışmaları yapılırken, Filistin, Lübnan, Suriye, Mısır gibi 9 farklı Arap ülkesinden kadınların el emeği sergisi de açıldı.

Fuar 7 trilyon dolar Pazar payına sahip

Yerli, milli ve helal üretimde hızla yükselen şirketlerin, 7 trilyon doları bulan dünya helal pazarındaki payını Helal Expo'da artırmak için küresel arenadaki en büyük "helal organizasyonu" olarak kabul edilen 7'inci Dünya Helal Zirvesi ve 8'inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo, geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşmişti.

Küresel büyüklüğü 7 trilyon doları aşan helal ekonomisi ticaret hacminin daha da artırılması, yeni pazarlara ulaşım sağlanması ve sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla düzenlenen Helal Fuarı, bu yıl "Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği" temasıyla gerçekleşiyor.

Başta gıda olmak üzere kozmetik, ilaç, kimya, tekstil, turizm, teknoloji gibi alanlardan 500’den fazla satın alma profesyoneline ev sahipliği yapan 8. Helal Expo, 50 bine yakın ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegenin ağırlanması hedefleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız