• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Yemen`de İsyancı Subaylara Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen askeri yetkilileri, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih`e karşı muhalefet saflarına geçtiğinden şüphelenilen onlarca subayın, Salih`in oğlunun talimatıyla tutuklandığını bildirdi.

Yetkililer, sayılarını belirtmedikleri tutuklanan subayların, Salih`in muhalifleriyle gizli görüşmeler yapmak ya da muhaliflere bilgi sızdırmakla suçlandığını kaydetti.

Tutuklu subayların çoğunun Salih`in oğlu Ahmed Salih`in komutasındaki Cumhuriyet Muhafızları`ndan olduğu belirtildi.

Suçlanan subayların, halen Suudi Arabistan`da tedavi gören Devlet Başkanı Salih`in devrilmesi talebiyle beş ay boyunca her gün gösteri düzenleyen protestoculara, komutasındaki 50 bin askerlerle katılan Tümgeneral Ali Muhsin El Ahmar ile gizli görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

Muhalefet tarafından önceki gün yapılan bir açıklamada, Yemen güvenlik güçlerinden 340 asker ve polisin muhaliflerin saflarına geçtiği ilan edilmişti.

Açıklamada, Salih`in oğlu General Ahmed`in komutasındaki Cumhuriyet Muhafızları`ndan 150, Merkez Güvenlik`ten 130 asker ile 60 polisin isyancılara katıldığı belirtilmişti.

Salih`e karşı ayaklanmanın başladığı Şubat`tan beri güvenlik güçlerindeki en büyük kopuş, Mart ayında General Ali Muhsin`in ayrılması olmuştu. Muhsin o dönemden beri askerlerini Sana`daki protestocuları korumak için kullanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir