• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
2021 ALES soruları ve cevapları yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALES/3 soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak sorusu yanıt buldu. ÖSYM’den 2021 ALES soruları ve cevapları yayınlandı duyurusu geldi.

ALES SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

ÖSYM'nin düzenlediği 2021 ALES/3 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayıp giriş yaparak sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

ALES/3 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 21 Kasım 2021 tarihinde saat 13.40'tan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." denildi. 

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

ALES Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile görüntülenecek.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ALES, 21 Kasım saat 10.15'te başladı. ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2021 ALES/3 81 ilde bulunan 90 merkezde yapıldı. Akademik kariyer amacıyla binlerce kişinin katıldığı ALES sonuçları, 16 Aralık 2021'de açıklanacak. Adaylar ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden kullanıcı adı şifrelerini girerek sonuçlarını öğrenebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir