• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Araç fiyatları cep yakıyor. Sıfır araç bulunulmazken ikinci el otomobiller ise sıfır fiyatını geçmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda yapılan ÖTV indirimi ise bayilerin işine yaradı.  

200 bin liranın altında olan araç modeli bir elin 5 parmağını geçmezken, bayilerin ÖTV indirimi yansıtmamak için sıfır araçları alarak, ikinci el şeklinde piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Otomobil fiyatlarını neden düşmediğine ilişkin bir video yayınlayan Milletvekili Erhan Usta, “Sıfır otomobillerde yapılan düzenbazlığı, soygunu anlatıyorum” başlıklı bir video yayınladı.

 “BURADA BİR SOYGUN VAR”

Usta, şu ifadeleri kullandı: “Buraya bakalım. Bunların hepsi aslında sıfır araç. ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. Dolayısıyla bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. Ancak şimdi ilk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç hiç kullanılmıyor, plaka takılıyor. Bunlar ikinci el olarak satılıyor. Sıfır araç ama ikinci el olarak satılıyor. 50-60 bin lira vergi düşüşünü yansıtmıyor, daha yüksek fiyatla piyasaya sürülüyor."