• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dua Yayıncılık yazarları okurlarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Fuar Merkezi'nde açılan kitap fuarında okurlarıyla bir araya gelen Dua Yayıncılık yazarları Sadullah Aydın, Naşit Tutar ve Bilal Yararlı okurlarının aldığı kitapları imzaladı.

Kitap imzalatma sırasında kuyruğa giren kitapseverlerin hatıra fotoğrafları çektikleri de görüldü. Okumanın öneminden bahseden Dua Yayıncılık yazarları, İslam dininin ilk emrinin okumak olduğuna vurgu yaptı.

"İnsanlar okumaya, kitaba ve yazarlara ilgi gösteriyor"

Okuyucuların kendilerine karşı ilgilerinden çok memnun kaldığını ifade eden Yazar Sadullah Aydın, "Şanlıurfa'daki kitap fuarına geldik. Maşallah, yoğun bir katılım var. İnsanlar okumaya, kitaba ve yazarlara ilgi gösteriyor. Urfa'daki okuyucuların bize karşı ilgilerinden çok memnun kaldım. Gerçekten yoğun geçti. Bayağı kitap imzaladık." dedi.

"İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensubuyuz"

Kitap okumanın İslami ve insani açıdan önemli olduğuna vurgu yapan Aydın, "Kitap okumak; insani ve İslami olmak üzere iki açıdan önemlidir. İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensubuyuz. İslam ve Kur'an, okumamızı istiyor. Peygamber Efendimiz, 'İlim, Çin'de olsa dahi gidip alın' demiştir. Bilgi, insanı olgunlaştırır, geliştirir ve bilinçlendirir. Bilgili, kültürlü, okuyan ve bilen insan, neyin doğru ya da yanlış olduğunu çok iyi bilir. Okuyan insan, çabuk oyuna gelmez, kandırılmaz. Bilmeyen, yazma ve okumayla ilgisi olmayan bir toplum, kesinlikle güçlü toplumlara, halklara ve milletlere esir olmak zorunda kalır. Sanatı, edebiyatı, alimleri, aydınları ve yazarları olmayan halklar; diğer kültürlü, bilgili halkların esiri olur." ifadelerini kullandı.

"Kitap fuarlarının kitap satışlarına etkisi muhakkak vardır"

Kitap fuarlarının kitapların okunmasına vesile olduğunu ifade eden Yazar Naşit Tutar, "Okurlarımız ile buluşmak için Urfa'ya geldik. Maşallah Urfa halkı, okumaya meraklı; fazla rağbet ediyorlar. Okurlarımızla buluşup kitaplarımızı imzalıyoruz. Kitap fuarlarının kitap satışlarına etkisi muhakkak vardır. Kitap fuarlarının sürekli düzenlenmesi en azından insanların dikkatini çekiyor. Kısacası kitap fuarları kitapların okunmasına ve insanların kitaba ulaşmasını sağlıyor." diye konuştu.

"Okumayan insan, hayatı tam olarak öğrenemez"

Kitap okumanın faydalarından bahseden Tutar, "Kitap okumanın çok büyük faydaları vardır. Dinimiz zaten okumayı emrediyor. İlk inen ayetlerde 'Oku' deniliyor. Dolayısıyla İslam'ın kendisi 'okuma' dinidir. İlk emri 'okuma' olan bir dinin müntesipleri elbette okuyarak kendilerini geliştirme mecburiyetindedir. Okumayan insan, hayatı tam olarak öğrenemez. Hayatın tecrübelerinden istifade edemez. Kitaplar bir nevi geçmişin tecrübelerini günümüze aktarır. Kitapların okumaya çok büyük etkisi vardır." ifadelerini kullandı.

"Yeteri kadar kitaplar okunmuyor"

İnsanların okumaktan çok görsele ve kısa notlara ilgi gösterdiğini belirten Yazar Bilal Yararlı, "Yeteri kadar kitaplar okunmuyor. Bu durum; insanların suçu mu, onu bilemiyoruz. Süreç, zaman ve insanların ilgisi değişti. Bu dönemde insanlar daha çok görsele, daha kısa notlara yöneliyor. Belki de o alanlara daha çok girmek gerekiyor. O alanlarda insanların karşısına çıkmak gerekiyor. Kitap okumuyor diye insanlar eleştirilmemeli." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir