• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Midyat’ta ilmi tedrisatlarını tamamlayan kız talebeler icazetlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Bir düğün salonunda düzenlenen icazet merasimi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Törende yapılan konuşmalarda, İslami ilimlerin öğretilmesi için medrese kültürünün yaygınlaşması ve seferberlik halinde olması gerektiği, Kur’an ve sünnetin öğrenilmesi için medreselerin en uygun yerler olduğu vurgulandı.

Konuşmalarının ardından İTTİHADUL ULEMA'nın çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı, şiirler okundu.

Ardından 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan kız talebelere isimleri okunarak icazetleri verildi.

Tören, yapılan duanın ardından sona erdi.

İcazet alan talebeleri tebrik eden İTTİHAD ULEMA yönetim kurulu üyesi Molla Ali Altun yaptığı açıklamada, medrese eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Molla Ali Altun

“Amacımız topluma hizmettir”

İTTİHADUL ULEMA olarak medrese eğitimini ve ilmini çok önemsediklerini belirten Altun, “Biz toplumumuzun dini ve kültürel değerlerine hizmet etmeyi kendimize amaç edinmişiz. Bizim hedefimiz toplumumuzu, özellikle yeni neslimizi ilimle ihya etmek, şuur vermek, Kur’an ve sünnetle buluşturmaktır. Kur’an ve sünnetin en güzel şekilde ihya edileceği ve öğretileceği yer hiç şüphesiz medreselerdir.” diye konuştu.

“Medreseler sadakayı cariye hükmündedir”

Halkı medreselere sahip çıkmaya çağıran Altun konuşmasına şöyle devam etti:

“Medreselere, bu ilme ve bu nesle sahip çıkalım. İnşallah biz bu nesle sahip çıktıkça hem dünyamız hem de ahiretimiz ihya olacaktır. Medreseler sadakayı cariye hükmündedir. Burada yapılan ibadetler, verilen ilimler inşallah kabirlerinde nur, mizanda ağırlık, ahirette de uhrevi azık olacaktır. Bu hayırlardan kendimizi mahrum etmeyelim.”

“Çocuklarımızı medreselere gönderelim”

Velilere de çağrıda bulunan Altun, “Geliniz çocuklarımızı başıboş bırakmayalım. Çocuklarımızı medreselere yönlendirelim. Çocuklarımızı Kur’an ve sünnetle buluşturalım. Bugün bizim en güvenilir mekanlarımız tabiri caizse Hazreti Nuh’un Gemisi medreselerdir ve bu medreselere çocuklarımızı gönderebilmeliyiz ki yarın bu çocuklar bizim için uhrevi bir çeşme ve sadakayı cariye hükmüne geçebilsinler.” dedi.

İcazet alan talebelerin aileleri ve yakınları da İLKHA mikrofonuna konuşarak duygularını paylaştı.

Metin Tekin

Kızının icazet merasimine katılan Metin Tekin, medreselerin eğitimin önemine dikkati çekerek dindar nesil söylemlerine atıfta bulundu.

“Günümüzde çocuklarımıza yönelik hayasızca bir akın var”

Kızının ilmini tamamlayıp icazet almasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Tekin, “Gururluyuz ve bu bizim için bir iftihar tablosu. Günümüzde sosyal hayatımızda, sokaklarda, çarşılarda, sosyal medyada, TV’lerde ve dizilerde neslimize, kızlarımıza ve çocuklarımıza yönelik bir hayasızca akın var. İşte İslami ilimlerin tedris edildiği bu medreselerde bu hayasızca akına karşı bir kalkan gibi duracak bir nesil yetiştiriliyor çok şükür. Medreselerde bu hayasızca akına karşı bir kale inşa ediliyor. Bu kaleler inşallah bu hayasızca akına karşı duracak önemli bir görev ifa edecekler. Bugünkü kızlarımız yarının anneleridir. Yani medyada hep dindar nesil diye bahsediliyor falan. İşte o dindar nesil bu ilim öğreten medreselerden geçen kızlarımızın eliyle yetiştirilecekler.” ifadelerini kullandı.

Abdulkerim Saka

“Bu medreseler olduğu için çok sevinçliyiz”

Yeğenlerinin icazet merasimine katılan Abdulkerim Saka, “İki yeğenim icazet alıyor elhamdulillah. Çok sevinçliyiz. Bu imkânları sağlayan ve çabayı sarf edenlerden Allah razı olsun. Bu medreseler olduğu için çok sevinçliyiz. Kadınların medrese eğitimini görmesi, icazet alması çok güzel şeydir. Biz de bunu teşvik ediyoruz ve katkı sağlıyoruz. Çok güzel düşünce ve ilme sahip oluyorlar.” dedi.

Abdulkadir Merkit

“Toplumun ihyası medreselere bağlı”

Kardeşinin icazet merasimi için gelen Abdulkadir Merkit, İTTİHADUL ULEMA’nın medrese eğitimine verdiği öneme dikkati çekerek herkesin çocuklarını medreselere göndermelerini istedi.

Merkit, “Öncelikle İTTİHADUL ULEMA’ya bu önemli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün hepimiz toplumun ne halde olduğunu görüyoruz. İTTİHADUL ULEMA’nın yapmak istediği alimler, alimeler yetiştirmek, insanlığa sahip çıkmak ve nispeten bunu el birliğiyle sağlamış bulunmaktadırlar. Herkesten, nasıl ki çocuklarını okullara ve üniversitelere teşvik ediyorlarsa, aynı şekilde medreselere de teşvik etmelerini istiyorum. Çünkü bu toplumun ihya olması medreselere bağlıdır. İlimle ihya olunur.” diye konuştu.

Mehmet Şerif Yeşilmen

“Medreseler dinimizin can damarıdır”

İki kızı icazet alan Mehmet Şerif Yeşilmen ise şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun. Bizlere kızlarımızın icazetini görmeyi nasip etti. İki kızım icazet almaya hak kazandı. Bu medreseleri açanlardan, bu güzel işleri yapan ve sebep olanlardan Allah razı olsun. İnşallah kızlarımız, torunlarımız gelecekte daima bu medreselerde eğitimlerine devam edecekler. Çok memnunuz. Çok şükür. Rabbim bu ilmi Müslümanların arasında artırsın. Medreselerimiz dinimizin can damarıdır. Kurtuluşumuz dinimizdedir.”

Nusreddin Özkahraman

“Kelimelerle ifade edilemeyecek bir duygu yaşıyoruz”

Kızının icazeti için geldiğini belirten Nusreddin Özkahraman, “Bugünkü duygu kelimelerle söylenemez. Heyecan ve sevincimiz çok. En büyük başarı budur. Müslümanlar dinine sahip çıkmalıdır. Amacımız kızlarımızın vesilesiyle Allah rızası için Müslümanlara bir faydamızın dokunmasıdır. Çocuklarına dinlerini öğretsinler, ilim öğretsinler.” ifadesini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir