• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Doğu Anadolu Bölgesinin bazı illerinde kar yağışı etkili oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün gece başlayan kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkili oldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü bölgede kar kalındığı 10 santimetreye ulaştı.

Ağrı'nın kırsal kesimlerinde de kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi geçti. Kırsal kesimlerde her yer beyaza büründü.

Erzurum'da, Palandöken Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kırsal kesimde etkili olan kar yağışı nedeniyle besici ve çobanlar köylerine dönüş yolculuğuna başladı. Kent merkezinde az miktarda yağan kar, yüksek kesimleri ise beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Palandöken'de buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri yolda tuzlama çalışması yaptı.

Kars'ta ise sürücüler, soğuğa karşı araçlarını battaniye ve branda sararak korumaya çalıştı.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu'da hava sıcaklığı mevsim normallerin 2 ila 4 derece altında seyredecek.

Açıklamada, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği belirtildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 5, Bayburt ve Ağrı'da 3, Kars'ta 4, Erzurum'da 1 derece olarak kaydedildi. Erzincan'da 3, Iğdır'da ise 4 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji'nin 11 Kasım tarihli hava raporuna göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Iğdır, Bitlis, Van ve Siirt çevrelerinin yağmur, Ağrı ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde pus, yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir