• DOLAR 32.688
  • EURO 35.168
  • ALTIN 2454.726
  • ...
Malatya’da çöken bina ile ilgili son gelişmeler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşam saatlerinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde çöken binadan 13 kişi sağ olarak çıkarıldı. Yaşanan olayla ilgili 4 kişi ise gözaltına alındı. Çöken bina önünde açıklama yapan İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, göçük altında ulaşılmayan kişinin kalmadığını açıkladı.

İş yeri sahibi ve 3 çalışan gözaltında!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, İnönü Caddesi'ndeki iki katlı bir binanın zemin katında yapılan tadilat nedeniyle meydana gelen göçükle ilgili başsavcılıkça soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Olayla ilgili olarak bilirkişiler tarafından gerekli incelemeler yapılmış olup toplanan deliller itibarıyla izinsiz tadilat yaptırıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu tadilatı yaptıran iş yeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

“Ulaşılamayan kişi ihbarı bulunmuyor”

Çöken bina önünde açıklama yapan Çataklı, “8 kişi kendi imkanlarıyla göçükten çıktı. 13 kişi ise ekipler tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan 13 kişiden 8’i taburcu oldu. 1 yaralı yoğun bakımda 4 kişi ise normal serviste tedavi altında. Bunların da herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Bizdeki bilgilere göre, ulaşılamayan kişi ihbarı bulunmuyor. Ancak her türlü ihtimali düşünerek, arkadaşlarımız kontrollü bir şekilde binanın enkazını kaldırmaya başladı.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir