• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Malatya'daki göçükten kendi imkanlarıyla çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan 2 katlı bir binada göçük meydana geldi. Göçüğün tadilat nedeniyle kaynaklandığı öne sürüldü.

“Ben onların hepsinin şeyini yaptım”

13 kişi enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. Şemseddin Bozdemir, İnönü Caddesi'ndeki iki katlı binaya olaydan 10 dakika önce geldiğini anlattı. Binanın üst katında bulunduğunu, alt katta ise tadilat yapıldığını belirten Bozdemir, şöyle konuştu: "Alt kattaki fırın daha önce boşaltılmıştı. Fırının yerini tavukçu kendi işyerine katıyordu. Gelip geçtiğimizde 'Nasıl ettin?' diye soruyorduk. 'Abi bir an önce hizmete açmak için uğraşıyorum' diyordu. 'Burası eski bina dikkat et' diyorduk. 'Abi kayıtsız ol, ben onların hepsinin şeyini yaptım' dedi. Ondan sonra bu olayla karşılaştık."

"Duvar patladı, o patlaktan çıktık"

Ölümle burun buruna geldiğini, hayatta kaldığı için sevinçli olduğunu dile getiren Bozdemir, olay anını şöyle anlattı: "Tabya üzerimize çöktü. Duvar patladı, o patlaktan çıktık. 2 arkadaşımı da kendim tutup yukarıya, çatıya çektim çıkardım. Arkada İmam Hatip okulu var. O okulun duvarına bakan kısmında boşluktan kendimizi kurtardık. Ben girdiğimde 15-20 kişi vardı. Yaralılardan arkadaşlarımız var, onlardan da haber aldık. Ciddi durumlarının olmadığını öğrendik, sevindik."

Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi'nde yer alan ve zemininde işletmelerin bulunduğu tek katlı binanın çökmesinin ardından çevredekiler olay yerine koştu.

Çökme sırasında binanın karşısındaki kaldırımı temizleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlisi Battalgazi Demirhan da olay yerine geçti. Enkaz altındakileri çıkarırken yüzüne isabet eden taşlar nedeniyle yaralanan Demirhan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hafif yaralanan Demirhan, taburcu olduktan sonra AA muhabirine, kaldırımı temizlediği sırada yolun karşısındaki binanın çöktüğünü söyledi.

Olayın şokuyla enkaza doğru koştuğunu anlatan Demirhan, "Duyar duymaz işi bırakıp yardıma koştum, 3-5 kişiyi çıkarttıktan sonra taş yüzüme geldi. Hastaneye gelip tedavi oldum. Şuan da herhangi bir sıkıntım yok. Olay sırasında kaldırımı temizliyordum. Temizliği bırakıp bir vatandaş olarak yardıma koştum." diye konuştu.​ 

Bu haberler de ilginizi çekebilir