• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
STK`lardan Batman mevlidine katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`daki Sivil Toplum Kuruluşları, Pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Otogar Mevlit Alanı`nda düzenlenecek olan dev Kutlu Doğum etkinliğine tüm halkı davet ederek, kitlesel katılım çağrısı yaptı.

 

Nisan ayının Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığı bir ay olarak bilindiğini söyleyen İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr. Davut Okçu, bu konuda her sivil toplum kuruluşunun kendisine düşen görevi ifa etmeye çalıştığını kaydetti.

 

Son yıllarda özellikle Kutlu Doğum etkinliklerinin çok daha geniş kitlelerle kutlandığını ifade eden Okçu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 28 Nisan pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine tüm halkı davet etti.

 

Okçu, 28 Nisan pazar günü yapılacak olan etkinliğe bütün halkın katılımını beklediklerini belirterek, "Bütün etkinliklerde olduğu gibi o gün yapılacak etkinliğe de halkımızı davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Hazreti Peygamberi tanımanın ve onun yolundan yürümenin insanı kemale ulaştırdığını söyleyen Okçu, "Kur`an-ı Kerim`in bize bir emri var. O bizim için Usvetül Hasene`dir. Yani model, örnek insandır. O`nun mesajına ne kadar uyarsak o kadar kemale ermiş oluruz. Dolayısıyla O`nu hem anlamak hem de yaşamak noktasında, Kutlu Doğum etkinliklerinden daha çok faydalanmak durumundayız." dedi.

 

Bir çağrıda Köy-Der`den

Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Başkanı Murat Güneş ise etkinlik günü köyleri boşaltıp etkinlik alanına akın etmeye davet etti.

 

"Köy Der olarak Batman`da 28 Nisan pazar günü yapılacak olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine Batman merkeze bağlı köy ve ilçelerdeki tüm kardeşlerimizi bekliyoruz" diyen Güneş, "Nasıl ki namaz kılmak Allah`ı hatırlamadır, salâvatta Peygamberi hatırlama hükmündedir. Peygamber efendimiz (sav) için yapılacak Kutlu Doğum etkinliği de aynı şekilde külli bir salâvat hükmündedir. Bay ve bayan tüm köylü kardeşlerimizi Peygamber efendimizin şefaatine vesile olma dileğiyle mevlit alanına bekliyoruz. Köylü kardeşlerimiz önceki yıllarda köylerini boşaltarak mevlit alanını doldurdukları gibi, inşallah bu senede Peygamber Aleyhisselam için köyleri boşaltıp mevlit alanını dolduracağız" şeklinde konuştu. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir