• DOLAR 34.144
  • EURO 37.103
  • ALTIN 2954.813
  • ...
Ayasofya Camii ibadete açılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle camiye çevrilen, 1935 yılında ise Atatürk tarafından müze yapılan Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.


İmza kampanyasına destek talebi için STK'ları ziyaret eden AGD Adana teşkilat Başkanı Cuma Şahin başkanlığındaki heyet, Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer'i de ziyaret etti.


Ziyarette konuşan AGD Adana Teşkilat Başkanı Cuma Şahin; AGD'nin vakıflara sahip çıkma adına Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesi olan Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması için bir imza kampanyası başlattıklarını, Adana'da da 300 bine yakın imza toplamayı hedeflediklerini kaydetti.


Ayasofya'ya biletle değil, besmeleyle girilmeli
Halkın Ayasofya'ya biletle değil besmele ile girerek namaz kılmayı arzuladığını belirten Şahin; "29 Mayıs İstanbul'un fethi, bu yıl 25 Mayıs Pazar günü kutlanacak. İnşallah bu kutlamada genel başkanımızla beraber Ayasofya'da namazımızı kılacağız" dedi.


İmza kampanyasına STK'ların destek vermesi çağrısında bulunan Şahin, "Türkiye'de bir gerçek var, sivil toplum kuruluşlarının gücü inkâr edilemez. Bunun için sivil toplum kuruluşlarının hepsini ziyaret ediyoruz. İnşallah STK'ların da desteğiyle hep beraber Ayasofya'da eski güzel medeniyetimizi tamamlamış olacağız. Başbakan yardımcısı Bület Arınç Bey'in biz vakıflara 10 yıldır sahip çıktık beyanatı var. Biz eğer vakıflara sahip çıkılmışsa azınlıklar vakfından ziyade Ayasofya'da Fatih Sultan Mehmet'in bir vakfiyesidir. Buna da sahip çıkılması ve açılmasını arzu ediyoruz. Halkımız da buna büyük destek veriyor" dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ise Ayasofya'nın cami olmasını kendilerinin de arzuladıklarını ve imza kampanyasına destek vereceklerini söyledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir