• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İran Dışişleri Bakanı Rus mevkidaşıyla nükleer anlaşmayı görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde İran nükleer programına ilişkin Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı ele aldı.

İran medyasında yer alan habere göre görüşmede, Nükleer Anlaşma Koordinatörü ile P4+1 grubu ile görüşmelerin zamanlaması konusunda varılan anlaşmaya atıfta bulunan Abdullahiyan, "Bu görüşmeler, hızlı diyalog, Avrupalı ​​ve Amerikalı tarafların savurganlıktan ve aşırı taleplerden kaçınarak gerçekçi ve yapıcı bir yaklaşım benimsemesini gerektirmektedir." dedi.

Abdullahiyan, ülkesinin, Viyana'da önceki görüşmelerin arka planını ve sürecini değerlendirdiğini ve önümüzdeki görüşmelerde taleplerini güçlü bir şekilde sürdüreceğini kaydetti.

Abdullahiyan, "İran'ın görüşmelerdeki ciddiyetinden ve tüm tarafların yükümlülüklerine geri dönme ihtiyacından hiçbir şekilde şüphe edilmemelidir." diye belirtti.

ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlarına değinen Abdullahiyan, "İran, Amerikan tarafının niyetlerine şüpheyle baksa da Amerikan tarafı yükümlülüklerine tam olarak geri dönerse ve daha fazla talebi olmazsa İran, tüm yükümlülüklerini yerine getirecek." ifadesini kullandı.

Ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile yapıcı işbirliğine işaret eden Abdullahiyan, UAEK Genel Müdürü Grossi'nin siyasi pozisyon almaktan kaçınması gerektiğini vurguladı ve İran'ın UAEK ile teknik işbirliğini sürdüreceğini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise görüşmede nükleer anlaşmayı canlandırmanın önemine işaret ederek, ABD dahil tüm tarafların taahhütlerine geri dönmesi gerektiğini ve Moskova'nın her zaman ABD'nin nükleer anlaşmaya karşı yıkıcı eylemlerini durdurma gereğinin altını çizdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir